ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Отлично представяне в „Ключът на музиката“ - класирани за национален етап ПДФ Печат Е-мейл

11 DИ през тази учебна година, учениците от IV, V, VI и VIIклас на СУ "Вичо Грънчаров", по традиция се включиха в Националното състезание "€žКлючът към музиката", организирано от МОН в три кръга - общински, областен и национален. То дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, както и в първите два класа на средната образователна степен. "Ключът на музиката" съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната и общообразователната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.

На 22.02. 2019 г. се проведе Областният кръг, домакин на който бе училището. За него се класираха дванадесет ученици от училището - седем от IV "в" клас, двама от V клас, двама от VI клас и един от VII клас.

Учениците на г-жа Даниела Велчева от IV "в" клас, показаха отлични резултати и от 37 участници в областния кръг, 6 се класираха за националния, който по традиция ще се проведе в АМТИИ гр. Пловдив на 23.03.2019 г.. Това са Габриела Шумкова с 87 т./ втори в областта резултат/, Деа Щаракова - 83 т./ пети резултат/, Теодора Ладинова - 82 т. /шести резултат/, Георги Василев и Румен Попов със 78 т. и Стефан Чукурлиев - 75 т.

Поздравления за чудесното представяне и успех в националния кръг!

 
Час на класа на тема „Електронни услуги“ ПДФ Печат Е-мейл

Учениците от Vа клас на СУ "Вичо Грънчаров" класният им ръководител Василка Стоянова, проведоха час на класа на тема "Електронни услуги" в информационния център на Община Горна Оряховица.

Г-н Николай Маринов, IT специалист в общината, запозна учениците с е-услугите, предлагани от електронното правителство в България. Учениците научиха какво е електронен подпис и електронен документ и как използването им може да улесни дейността ни като физически и юридически лица. Увлекателно и с достъпни за учениците примери бяха разгледани някои "първични" и "комплексни" услуги. Сравнителното разглеждане на предизвикателствата пред електронното правителство в България и Естония ни показа пътищата за развитие на електронните услуги като начин за общуване с администрацията.

 
Отлично представяне ПДФ Печат Е-мейл

1 Slaveikov94720 nНа официална церемония в Регионална библиотека във Велико Търново на 20 март бяха наградени Василена Колева и Светла Александрова от IV "а" клас, участници в регионалния конкурс за детско - юношеско творчество под наслов "Моят роден град" на тема: "Търновград: царе и слава". Конкурсът бе посветен на 130 години от основаването на Първата публична библиотека във Велико Търново и 815 години от коронацията на Калоян от папския пратеник кардинал Лъв.

Василена Колева се изяви в категория "Поезия" и заслужено зае второ място. Наградата и бе връчена от г-жа Розалия Личева- началник на РУО гр.Велико Търново.

Специална награда за участие получи Светла Александрова в категория "Изобразително изкуство"€. Наградата бе връчена от г -н Станимир Борисов - директор на Изложбени зали.

Поздравяваме нашите малки участници за отличното им представяне и им пожелаваме много бъдещи успехи в областта на литературата и изобразителното изкуство!

 
Деца нарисуваха представата си за здравословен начин на живот ПДФ Печат Е-мейл

1 izlogbaIMG 3760Какво знаят за здравословния начин на живот представиха в рисунки деца със специални образователни потребности от СУ "€žВичо Грънчаров". Днес в училището бе открита изложба, която момчетата и момичетата на възраст от I до X клас са подготвяли през последния месец. Заниманията се провеждаха в Ателие за рисунка в СУ "Вичо Грънчаров", а конкретната тема, залегнала в творбите на децата, бе "Аз живея здравословно". На откриването присъстваха и родителите на изявяващите се деца, които споделиха своето възхищение от добрата съвместна работа. Пожелаха си повече съвместна работа в различни направления на изкуството.

Ателието в СУ "Вичо Грънчаров" бе организирано като част от събитията, с които РЗИ във Велико Търново се включва в изпълнението на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 - 2020.

15 izlПълноценното хранене, движението, вредата от цигарите и алкохола представиха в творбите си децата. За усилията си и за прекрасните рисунки те получиха подаръци от РЗИ във Велико Търново. Уважението си към момчетата и момичетата, към техните родители и техните преподаватели и това, което правят, за да стане светът по-добър, изказа и зам.-кметът Йорданка Кушева.

http://regnews.net/bg/detsa-ot-su-vicho-grancharov-narisuvaha-predstavata-si-za-zdravosloven-nachin-na-zhivot/#.XJI6mCIzbcs

 
СУ "Вичо Грънчаров" отвори поетична работилница в Световния ден на поезията ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 3838Ученици от първи и пети клас организираха своя поетична работилница в Деня на поезията. В рамките на няколко часа те демонстрираха познания и умения чрез разнообразни дейности.

Събитието започна със "сглобяване" на мисъл, която стана и мото на мероприятието. Децата се състезаваха в рубриката "Най-бързо и най-изразително четене на стихотворение". Учениците четоха стихове на: Иван Вазов, Христо Ботев, Валери Петров, Асен Разцветников, Ран Босилек, Леда Милева, Калина Малина и др.

Представената презентация насочи учениците към разпознаване на известни български поети.

Във втората част на работилницата децата демонстрираха своите творчески умения, като съставяха стихове посветени на пролетта. Новосъздадените творби бяха отпечатани върху изработени от децата хартиени форми и моделирани върху голямо цветно табло.

Петокласниците раздадоха цветни свитъци с отпечатани детски стихове в ЦДГ "Здравец" и ДЦГ "Бодра смяна".

Осмокласниците зарадваха гражданите на гр. Горна Оряховица с любими български стихотворения.

Учители по различни предмети и родители се включиха активно в поетичната работилница.

http://regnews.net/bg/su-vicho-grancharov-otvori-poetichna-rabotilnitsa-v-svetovniya-den-na-poeziyata/#.XJSYJSIzbcs

 
Оценка за учителите в училището ПДФ Печат Е-мейл

12 IMG 3752Учителите и екипът на проекта "Единни и толерантни към интеграция", който се изпълнява от СУ "Вичо Грънчаров" в партньорство с училище от с.Дончево, община Добрич бяха поканени за участие в мобилност в гр. София. Провежда се по нова иновативна технология и е част от проект "€žEthnic minority integration school hub", финансиран по програма "Еразъм+", Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики, Училищно образование. Партньори по проекта са "Eurothink" - Център за европейски стратегии, Скопие, Северна Македония и Начално училище "Сан Карлос", гр. Мадрид, Кралство Испания.

Една от основните дейности и важна част от проекта и програмата на провеждащото се събитие е провеждането на Уебинари за всяка мобилност.. Предвидени са три мобилности -в София, в Скопие и в Мадрид, свързани със събирането и адаптирането на добри практики за повишаване на уменията и компетенциите на представители на пряката целева група. В края на проекта ще се издаде и електронен Наръчник за добри педагогически практики за образователна интеграция, който ще бъде официално представен на Заключителна конференция в град София.

111 IMG 3749Участието на учителите от СУ"Вичо Грънчаров" им дава възможност за усвояване на нови умения и проучване на добрите практики от други училища в българия и Европа.

Този Уебинар обединява видеоконференции в облак, онлайн срещи, групови съобщения и софтуерно дефинирано решение за конферентна зала в една платформа. В него участват директори, учители, медиатори, педагогически съветници и психолози от България, Македония и Испания, като обменят добри практики, споделят за работата си, проблеми, техните решения, говорят за постиженията на своите ученици и за своите собствени като експерти.

Дейността е част от заложената стратегия на училището за използване на технологиите в съвременното преподаване на материала адаптиран с иновациите в ИТтехнологиите.

http://regnews.net/bg/su-vicho-grancharov-uchastva-v-proekt-s-partnori-ot-sofiya-skopie-i-madrid/#.XIuHfiIzbcs

 


Страница 1 от 110