Начало Актуално Актуално УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ КАЗАХА „ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА!“ В ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ КАЗАХА „ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА!“ В ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА ПДФ Печат Е-мейл

za 111Най-малките от СУ "Вичо Грънчаров"се включиха активно в инициативата за противодействие на тормоза в Деня на розовата фланелка. Учениците от IIв клас изработиха розови хартиени сърца, които подредиха във формата на тениска. Заедно с първокласниците проведоха игра "Нишката на приятелството". Чрез нея демонстрираха как може да направим добро и изпратиха своите послания за толерантност, взаимопомощ и уважение.

Учениците от начален етап изработиха табло с мото "Не на подигравките". Второкласниците се включиха в изработването на хартиени фланелки за всяко дете. Посланието им бе: "Не на тормоза, но не за ден"!

Третокласниците представиха табло с примери за толерантност, написани върху изрязани детелини и детски ръчички.

11da 20Шестокласниците казаха "Стоп на тормоза", като залепиха розови стикери на блузките си. Седмокласниците демонстрираха игра, чрез която показаха здравината на приятелството. Те заплетоха мрежа от прежда и върху нея поставиха различни предмети. Посланието бе: "Заедно можем повече!". Те продължиха с играта "Влез в обувките на другия", като влизаха в различни роли, за да се поставят на мястото на дете, което е тормозено.

Учениците от гимназиален етап също се включиха активно в инициативата, като се информираха за различните форми на тормоз, проведоха беседи по класове. Заедно със своите ръководители залепиха розови стикери и облякоха розови фланелки, за да покажат важността на своето послание: "Да бъде светлина!"

Родителите също подкрепиха инициативата, като беседваха с децата в час на класа.

https://www.facebook.com/

events/303074377064971/

permalink/309986259707116/

http://regnews.net/bg/

v-denya-na-rozovata-flanelka-uchenitsite-ot-su-vicho-grancharov-kazaha-da-bade-svetlina-/

#.XHaH28Azbcs