Начало Актуално Актуално Месец на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“ в СУ „Вичо Грънчаров“

Месец на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“ в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

111 IMG 1850Финална среща в Месеца на кариерното ориентиране, под мотото "Избирам моето бъдеще", проведоха учениците от петите класове,техните родители. Поредица от събития, организирани в училището, помогнаха на децата да се запознаят с интересни професии, да се срещнат с различни специалисти, да надникнат в непознати светове, да придобият представа за това, което ги очаква. Срещата се проведе в Актовата зала на училището, където учениците от Vб представиха презентация "Професии на бъдещето". Те показаха предпочитанията си към различни професии. Десетокласникът Милко Кирилов представи своята по-различна визия за професионално развитие.

111 8383104 nГ-н Борисов - бивш ученик на училището, Г-н Лалев и д-р Гонгалова, родители на наши ученици, представиха своите професии и реализация. Чрез разговора с тях, петокласниците придобиха представа за отговорностите на ръководител полети, управител на банка, лекар. Поставен бе въпросът за мястото на изкуството в съвременното общество.

Интересът на учениците към различните професии превърна срещата в дискусия. Гостите отговаряха на поставените въпроси и насочваха децата към различни сфери, като отчитаха положителните черти на всяка една от тях.

Мероприятието завърши с музикален поздрав от учениците от Vа клас и обещание от всички участници за още бъдещи срещи.

Благодарим на всички родители и колеги, които споделиха опита си и по този начин помогнаха на петокласниците да станат по-информирани и подготвени при избора на своята бъдеща професия!