Начало Актуално Актуално Деня на детето - 1 юни с много забавления

Деня на детето - 1 юни с много забавления ПДФ Печат Е-мейл

1 n 1Учениците от начален етап на СУ "€žВичо Грънчаров" отбелязаха последния учебен ден за тази година и Деня на детето - 1 юни с много забавления. В празничния ден те рисуваха, пяха и танцуваха.

Раховчетата от IV"в" клас, заедно със своите учителки - г-жа Даниела Велчева и г-жа Вероника Божкова, усмихнаха мрачното време с 40-метрова рисунка. С колаж от картини, които рисуваха по време на междучасията и времето за отдих и занимания по интереси през цялата учебна година те украсиха спортното игрище. Рисунки са с тематична насоченост към годишните сезони и традиционни български празници.Децата разказват,че когато "отмарят"рисуват и творят.

Кристина Енчева от I "а" клас поздрави връстниците си с песента "€žБаба ми е фаталната жена", Василена от IV "€žа"клас рецитира любимо стихотворение. Спонтанно в празника започнаха да се включват всички деца и да поздравяват приятелите си с песни и стихотворения, като микрофонът бързо преминаваше от ръка на ръка.

А може ли празник без хоро? В игрището се извиха кръшни хора, които децата играха с много настроение.

В празничния ден малчуганите от ПГ на училището получиха своите удостоверения и с гордост заявиха, че вече са големи и ще бъдат първокласници.

Инициативата продължи с рисунка на асфалт в училищния двор.

Весело и изпълнено с много игри лято, мили деца!