Начало Проекти Проекти Спечелен проект за часове в Музея

Спечелен проект за часове в Музея ПДФ Печат Е-мейл

1 900Проект за изнесено обучение в Горнооряховския исторически музей. Училището кандидатства по Националната програма "€žОсигуряване на съвременна образователна среда", Модул "€žКултурните институции като образователна среда" и е единственото в Горнооряховска община със защитен проект по тази програма.

Стойността на проекта е 1826 лв. В дейностите ще бъдат обхванати 165 деца от 5, 6 и 7 клас с четирима ръководители -Михаела Антова и Пепа Колева - преподаватели по Български език и литература, Евдокия Карагеоргиева - преподавател по География и икономика и Росица Петрова -“ преподавател по История и цивилизации.

Партньор на училището по този проект е Историческият музей, който ще предостави своите зали за изнесеното обучение на децата. Първият урок ще е на 26 ноември от 17.30 часа, когато Росица Петрова ще запознае учениците от 7 "а"€ клас с темата "Героизмът на нашите съграждани от фамилия Грънчарови". По проект всички ученици от 5 до 7 клас ще имат по два часа в Музея, като в изнесеното обучение са включени не само уроци по история, но и по български език и литература.