Начало Актуално Актуално Световната седмица на предприемачеството

Световната седмица на предприемачеството ПДФ Печат Е-мейл

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО 2019

2 12 IMGУчениците на СУ "€žВичо Грънчаров" се включиха в Световната седмица на предприемачеството организирана от Джуниър Ачийвмънт България в периода 18-24 ноември.

Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. В рамките на седмицата се организират разнообразни събития, които насърчават младите хора да генерират нови идеи и решения на съществуващи проблеми.

В нашето училище беше организирана среща с един от успешно реализиралите се възпитаници на училището - Лъчезар Петков, който работи за международната компания "€žVMware"€ - лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност. Той представи перспективите за професионална реализация и развитие на младите хора в IT сектора.

Кристина Илиева и Ралица Василева от ХІа клас, обучени по програма "Практични финанси" на Джуниър Ачийвмънт, изнесоха открити уроци пред ученици от шести и седми клас на тема "Моите доходи, моите разходи - планиране на личен бюджет"€. Със самочувствието на знаещи и можещи млади хора, влезлите в ролята на преподаватели момичета представиха наситени с примери от живота вълнуващи уроци. По-малките се включиха с желание в работата по поставените казуси, проявиха активност и задаваха въпроси по темата.

2 12 IMG 201Учениците от втори клас и госпожа Десислава Йорданова проведоха открита практика на тема "Професията на програмиста". Учителката по информационни технологии запозна второкласниците с правилата за работа в компютърния кабинет. Със занимателни въпроси и решаване на кръстословица малчуганите сами стигнаха до извода с какво се занимава програмиста и влязоха в неговата роля. Емоционален завършек донесе игра със сглобяване на пъзели.

Като продължение на Седмицата на предприемачеството във втори клас са планирани още събития - посещение в железопътна гара Горна Оряховица и в автосервиз. Така децата ще продължат запознаването си с различни професии.

Благодарим на всички преподаватели, доброволци и ученици, които се включиха в инициативата и им пожелаваме много успехи.

http://predpriem2019.weebly.com/