Начало Актуално Актуално 3D принтер, припомни в СУ „Вичо Грънчаров“

3D принтер, припомни в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

3 900Крачка към готовността на учениците за работа в дигитална среда бе направена днес в СУ "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица. Момчета и момичета от V до XI клас и техни учители преминаха обучение на тема "D печат". Обучението е по Националната програма "ИТ бизнесът преподава" на Министерството на образованието и науката, Модул 1 "€žСеминари в училищата от представители на технологични фирми", а за него в училището пристигнаха трима специалисти от "Вали Компютърс" ООД - Антоанета Димитрова, Петър Чалъков и Ивайло Петков. "€žВали Компютърс" е една от водещите ИТ компании в България, с над 25-годишно присъствие на пазара.
Какво е 3D печат, как преподавателите могат да го включат в обучението, какво е лазерно принтиране и още ключови познания в областта бяха обсъждани в рамките на семинара. Кандидатстването на СУ "Вичо Грънчаров" по програмата на МОН не е случайно - от 2 г. училището има прием в профил "€žСофтуерни и хардуерни науки", като такъв е обявен и тази година.
За целите на обучението преди около 3 месеца със средства от бюджета на училището купихме 3D принтер, припомни директорът на СУ "€žВичо Грънчаров"- Нели Атанасова.
Националната програма "€žИТ бизнесът преподава" цели повишаване качеството на преподаването и формиране на знания и умения в областта на информационните технологии и дигитализацията на професиите. СУ "€žВичо Грънчаров" е единственото в общината, одобрено по Модул 1 на Програмата.