Начало Актуално Актуално Мартенска работилница и благотворителен базар отвориха врати в СУ „Вичо Грънчаров“ в седмиците на до

Мартенска работилница и благотворителен базар отвориха врати в СУ „Вичо Грънчаров“ в седмиците на до ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 4301Инициативата Мартенска работилница е на училищния клуб по изобразително изкуство "€žАрт фантазия", с ръководител Валентина Маринова. В продължение на няколко часа на ученици и учители изработваха интересни и разнообразни ръкоделия - мартеници, картички и сладкиши. Участниците в Мартенската работилница използваха различни техники при изработването и показаха творческите си умения.

В петъчния ден бе нареден и богат мартенски базар. Децата от I "а"œ клас, с класен ръководител г-жа Велчева, откриха празничната програма с изпълнението "Песен за доброто". Учениците от IV "а" клас, с класен ръководител г-жа Гайдарова, разказаха на ученици и гости легендата за Баба Марта. Росен Тонев от VI "б" клас, с ръководител г-н Печикамъков, поздрави присъстващите с музикално изпълнение на гайда.

Събраните средства от базара са за благотворителност. Част от тях ще бъдат дарени за ремонта на храм "Свети Никола", а друга част ще подкрепи инициативата на ЮНЕСКО "Мартеничка с кауза" 2020.

Благодарност на организаторите и участниците в базара!