Начало Актуално Актуално ДВАМА УЧЕНИЦИ ОТЛИЧЕНИ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ "ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ"

ДВАМА УЧЕНИЦИ ОТЛИЧЕНИ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ "ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ" ПДФ Печат Е-мейл

87017672 2500260163636305 2417871733571715072 o

Грамота и велосипедзавоюва Михаел Хараламбиев от VIII а клас от Националния конкурс за плакат "Пази семейството си на пътя", в категорията ""€žНаграда на публиката във втора възрастова група от 14 - 24 години". Художник Иван Яхнаджиев връчи наградата на Михаел на церемония, която се проведе в пространството под площад "€žНезависимост" в гр. София. Конкурсът е организиран от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), в партньорство с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и е част от Националната кампания, в която 2019 г. бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото "Пази семейството си на пътя".

Михаел Хараламбиев дарява своята награда на училището си, за да бъде споделена и с другите ученици.

На Момчил Момчилов от VI Клас е присъдена поощрителна грамота в IV категория.

В конкурса с творби участваха и Александър Славев, Ивайло Ленов, Габриел Савов и Вероника Атанасова

Всички получени плакатни творби са обединени в изложба, която може да бъде разгледана от гостите и гражданите на Столицата до края на месеца на територията на Античен културно-комуникационен комплекс Сердика в частта под пл. "Независимост" -пространството под площада пред ЦУМ. Непосредствено след това ще бъдат разпространени на таблата от спирките на градския транспорт, рекламни билбордове от републиканската пътна мрежа, чрез рекламни съоръжения в метрото, отпечатани върху флаери и др.

IMG 4320"Темата на конкурса е много актуална и се прие присърце и с внимание от учениците , които изразиха своята позиция чрез плакатите, които изработиха", споделя Валентина Маринова, учителката по изобразително изкуство.

Поздравления за всички ученици, които изразиха своята позиция и на Валентина Маринова за всеотдайността и ентусиазма, с които вдъхновява децата!

Благодарност за всички приятели, които подкрепиха Михаел и Момчил!

На пътя животът на всеки е важен и всеки човек е важна част от живота на някой друг!