Начало Актуално Актуално Учениците от петите класове се сбогуваха с училище, провеждайки състезание по български език

Учениците от петите класове се сбогуваха с училище, провеждайки състезание по български език ПДФ Печат Е-мейл

201401105 1185653301860162 2481163188500148981 nВ последния ден от учебната година петокласниците бяха главните герои в състезанието ,,Знаете ли български език". В Актовата зала на училището празничното настроение от настъпващата ваканция и удовлетворението от постигнатите резултати не можеше да се скрие. Учениците показаха, че са научили много нови неща.

Състезанието се проведе в четири кръга: първи кръг " Аз знам и мога", втори кръг - "Аз редактирам", трети кръг "Аз съчинявам" и четвърти кръг- "Аз разпознавам"

Отговорите на състезателите се оценяваха от жури в състав: Стефка Попова, Красимир Александров, Михаела Антова -учители по български език.

Задачите бяха разнообразни и включваха въпроси, свързани със състава на думите, видове изречения, откриване и редактиране на правописни и пунктуационни грешки. Кулминацията на състезанието бяха творческите задачи. Сътезателите съчиниха интересни разкази по картина и представиха красиви илюстрации на изучаваните фолклорни празници. Като всяко състезания имаше победители и победени. Този път купата на победителите бе в ръцете на Vв клас. Всички участници получиха грамоти за отличното представяне. Техните учители по български език и литература, госпожа Петя Русева и госпожа Пепа Колева, поздравиха състезателите. Според тях днес победител е магията от два феномена - слово и въображение. Призоваха да учат усърдно българския език, да четат с желание българската литература и да благоговеят пред българското слово.