Начало Актуално Актуално Информация за конкурс "Дърво с корен"

Информация за конкурс "Дърво с корен" ПДФ Печат Е-мейл

plakat_durvo_s_koren_krivi_tekstФондация "ЕкоОбщност". организира конкурс "Дърво с корен".  Конкурсът, както е видно и от името му, е за дървета - за нашите любими дървета :) Всеки, който познава дърво, което е важно или ценно за него, приятелите, близките му, съгражданите му е добре дошъл да се включи! Може да участвате не само индивидуално, но и като група - клас, клуб и т.н. или дори просто няколко души, споделящи общи емоции към дадено дърво.

Има ли дърво, което за вас е нещо много повече от дървен материал? Което за вас е значимо, ценно, лично? Което е важно за пространството, в което живеете, или се вписва в ритъма ви на живот – всекидневния или празничния?

Такива дървета, истории и разказвачи искаме да събере конкурсът на фондация „ЕкоОбщност”. Търсим дървото с корен - с история, произход, традиция, принадлежност, с връзка с живото, с природата, със земята.

Разкажете и ни покажете защо това дърво е различно и с какво – за вас, вашето семейство, приятели, съученици или съграждани и защо искате за него да научат повече хора и то да бъде отличено. Напишете ни историята му, животът му днес, но и как бихте искали да продължи тази история?

Дървото може да е герой в лична история, в историята на общност, място или селище, в ритуал или традиционен празник, в легенда, предание или вярвания, в спомен или мечта. Може да е рядък вид, природна забележителност, свещено дърво или просто дървото, под чиято сянка сте слушали приказки от баба...

 

Вече имаме финалисти в конкурса "Дърво с корен" 2010! Журито избра десет дървета, които преминават във втория етап на конкурса и ще се борят за първото място.
Победителят сред тях ще бъде избран след онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември 2010 г.
Можете да разгледате финалистите и да гласувате за вашия фаворит тук: