Начало Актуално Актуално Европейската седмица за намаляване на отпадъците за нас - учениците от 2б клас.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците за нас - учениците от 2б клас. ПДФ Печат Е-мейл

sedmiza za razdelno1С изработването  на роботите Робърт и Робертина започна  Европейската седмица за намаляване на отпадъците за нас -  учениците от 2б клас споделя класната ръководителка Емилия Димитрова. Но нашата дейност за запазване на природата започна още в началото на учебната година, когато решихме и си определихме място в класната , където да изхвърляме непотребната ни хартия. В края на учебната година ще я предадем за рециклиране.

Бързо се сприятелихме с роботите, които са изработени от отпадъчни материали. Те присъстваха на нашата вечер, посветена на Денят на християнското семейство, с послание към нас и нашите гости. С безмълвните си пластмасови очи те ни призоваха да пазим природата, да изхвърляме отпадъците на определените за това места, да засаждаме дървета и цветя.

Нашите роботи присъстваха и на срещата на учениците от 2а, 2б и 2в с госпожа Надя Даракчиева –еколог в Община Горна Оряховица. Тя ни разказа за разделното събиране на отпадъците и за замърсяването на въздуха в нашия град. След това с интересни игри доказахме, че сме слушали и знаем как да изхвърляме разделно  отпадъците.