Начало Проекти Проекти Четвърта транснационална визита по проект на програма „Коменски” за СОУ „Вичо Грънчаров”

Четвърта транснационална визита по проект на програма „Коменски” за СОУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

Четвърта транснационална визита по проект на програма „Коменски” за СОУ „Вичо Грънчаров”

1komenski-IspaniaЕкип от ученици и учители от СОУ „Вичо Грънчаров” участва в четвъртата транснационална визита по проект на програма „Коменски”, многостранни партньорства. Темата на проекта е „Иновативното преподаване (с акцент върху ИКТ) и неговото влияние върху качеството на образованието”. От 21 до 26 октомври беше четвъртата среша на партньорите по проекта, които са от 7 различни държави – България, Румъния, Турция, Италия, Швеция, Полша и Испания.  Домакин на визитата беше Испания.

По време на визитата беше организирана изложба с предложения за лого, отразяващо целите и идеите на проекта.Всяка от държавите-партньори участва в изложбата с по две предложения, които бяха предварително подготвени. Беше проведено състезание за най-добро лого. На първо място се класира лого, изготвено от СОУ „Вичо Грънчаров”, България. 

Основен акцент по време на визитата беше изложбата на образователен софтуер. Всяка от държавите партньори беше подготвила по две интерактивни упражнения, с които участва в изложбата.

СОУ „Вичо Грънчаров” представи новия брой на онлайн списанието, което отразява дейностите по проекта: http://www.souvg.com/comenius_electronic_magazine/

Учениците имаха възможност да използват знанията си по английски език, за да общуват с децата от страните-партньори, да създават контакти и приятелства и с още по-голям ентусиазъм да усвояват знания и умения, необходими им за бъдещата успешна реализация.