Начало Конкурси КОНКУРС ЗА ЕСЕ „ПОЕЗИЯТА СВЪРЗВА ХОРАТА - МОЕТО ЛЮБИМО СТИХОТВОРЕНИЕ”

КОНКУРС ЗА ЕСЕ „ПОЕЗИЯТА СВЪРЗВА ХОРАТА - МОЕТО ЛЮБИМО СТИХОТВОРЕНИЕ” ПДФ Печат Е-мейл

Фондация „Евенс” съвместно с Полския институт в София, Сдружение „София: Поетики” и с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката обявяват V Международен конкурс за най-добро есе върху любимо стихотворение „Поезията свързва хората – моето любимо стихотворение”. Конкурсът е под почетния патронаж на Министъра на националното образование на Република Полша.
В него могат да участват ученици от всички основни и средни училища в България. Според приетите от Фондация „Евенс” критерии, участниците трябва да напишат съчинение от 2 страници (не повече от 3600 знака) за любимото си стихотворение и за живота си.

Форматът на работата е свободен, но все пак текстът трябва да съдържа отговор на следните въпроси: 
-Кое е любимото ти стихотворение (текст и автор) и кога го прочете за първи път?; 
-Защо това стихотворение е важно за теб?; 
-Къде живееш, как изглежда твоят ден, какво очакваш от живота, за какво мечтаеш и т.н.?
Журито ще присъди 3 големи награди и 5 отличия. За тримата победители ще бъдат заснети кратки 5-минутни филми, които ще бъдат излъчени от националните телевизии в Полша, Германия и България. Освен филмите, лауреатите ще получат като награди книги. Журито ще обяви резултатите в началото на февруари 2013 г. 
Официалното закриване на конкурса ще се състои през месец юни 2013 г. във Варшава. На празничната вечер ще бъдат поканени и наградени учениците.
Краен срок: 21 януари 2013 г. 
За повече информация ТУК