Начало Проекти Проекти „Америка за България”-проект на СОУ"Вичо Грънчаров

„Америка за България”-проект на СОУ"Вичо Грънчаров ПДФ Печат Е-мейл


Logo America for BulgariaСОУ „Вичо Грънчаров” започва осъществяването на проект за оборудване на модерен компютърен кабинет. Училището кандидатства и спечели грант от Фондация „Америка за България”, която от няколко години подкрепя инициативи за подобряване на качеството на преподаване и обучение в българските училища и университети, информират от учебното заведение. Кабинетът ще бъде реновиран и оборудван със системата HP MultiSeat Computing Solution, която дава възможност да се увеличи броят на компютърните работни места в училище и да се намалят разходите с до 75% чрез по-ефикасно използване на ресурсите. С тази система се създават десетки виртуални работни места върху един реален компютър, при което множество ученици, споделяйки и оптимално използвайки общ изчислителен ресурс, разполагат с отделна клавиатура, мишка, монитор и устройство за връзка с хост компютъра (терминал), прикрепено към него, и да ползват собствена и независима сесия.

С изграждането на този кабинет значително ще се подобрят условията за работа, ще се осигури качествено обучение на съвременно технологично ниво, ще се стимулира интереса, активността и въображението на учениците, защото това са деца, родени и израснали в компютърната ера, за които традиционното училище не може да осигури достатъчно висока мотивация. Чрез системата HP MultiSeat Computing Solution се стимулира участието и комуникацията в класа чрез размяна на незабавни съобщения. Учителите могат да изпращат съобщения директно до компютрите на учениците, а учениците да задават въпроси персонално, без да пречат на учебния процес на класа.

Неоценима помощ при кандидатстването оказа доброволката от Корпуса на Мира Клеър Патано, а за реализирането на проекта съдействат и фирмите Масив Дизайн Братя Ангелови ЕООД, STEMO Computer Systems & Software и ИВСТРОЙ – 2010 ЕООД.