Начало Актуално Актуално Конферентна връзка с нашите партньори по проект ”Училище за бъдещето”

Конферентна връзка с нашите партньори по проект ”Училище за бъдещето” ПДФ Печат Е-мейл

programma1На 23 април 2013 година, в Световния ден на книгата и печата нашето училище участва в  конферентна_връзка с партньорите си по проекта на ЮНЕСКО ”Училище за бъдещето”. Проектът има за цел да подпомогне политиката на ЮНЕСКО за насърчаване интегрирането на отворените образователни ресурси в образованието чрез засилено използване на новите технологии в образователния процес и за подобряване на качеството на преподаване, учене и администриране на образователната система в отделните страни по света.  Това е Хуманитарна гимназия №176 с изучаване на испански език в столицата на Украйна град Киев. Проведените он-лайн четения напълно съответстват на целите на проекта.

В отправената ни покана от Хуманитарна гимназия №176 се включваха приветствени думи от посланика на Испания в Украйна Хосе Родригес Мояно, четене на глави от романа на Сервантес „Дон Кихот” от първа до шеста, рисуване. Он-лайн четенията започнаха в 10.00 часа. Участниците бяха училища от Русия, България и Украйна – партньорите ни по проект ”Училище за бъдещето”. Нашите представители Любослава и Галин четоха трета глава от романа на български и испански език.

болгарияЗа участието си получихме диплом от организаторите. Проведеното четене дава надежди за бъдеща съвместна работа в това направление по други поводи от нашето съвремие между двете славянски държави.