Начало Актуално Актуално Въведение Богородично-посветен на православната християнска младеж и семейство.

Въведение Богородично-посветен на православната християнска младеж и семейство. ПДФ Печат Е-мейл

На 21 ноември християните отбелязват църковния празник Въведение Богородично - един от дванайсетте Господски и Богородични празници, посветен на православната 21-10-2013християнска младеж и семейство.

Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога.

Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й - праведният Йосиф.

На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития и така да ги възпитават в християнски дух. Тъй като в наши дни децата са на училище в този ден, третокласниците от 3 „в“ и 3 „б“ клас бяха заведени в божия храм от своите учителки госпожа Велчева и госпожа Димитрова. Там ги посрещна отец Николай, който разказа на малчуганите за традициите свързани с този ден. Децата се поклониха пред иконата на св.  Ана и се разделиха с отец Николай с обещание за нови срещи.

21-10-2013-2

21-10-20133