Начало Начално образование и ПГ Envision on-line

Envision on-line ПДФ Печат Е-мейл

 

Envision3Новите технологии в помощ на учители и ученици. Проекта на СОУ „Вичо Грънчаров” и на СОУ „Христо Ботев”  - Разград продължават  с on-line срещите между ІІІ „в” клас  и ІІІ ”а”  клас на двете училища. При последната им скайп среща те си обещаха да се видят отново много скоро.

            Envision1Поредната им среща бе осъществена с образователна цел. Г-жа Велчева запозна с трудното минало свършено време на глаголите Ботевчета от Разград. Урокът се осъществи   чрез видео връзка между двата класа. За затвърждаване и проверка на знанията в урока бе използвана мултипойнт технологията Envision, с която двата класа работят още от 1 клас. Часът беше много динамичен и емоциолно зареден.

 Предстои нова on-line среща между двата класа, но този път Раховчетата ще имат виртуален учител – г-жа Лидия Ганева, която ще ги отведе в страната на знанието и on-line урок едновременно с двата класа.

Envision 2Всичко това разнообразява урочното съдържание и създава стимул в учениците за себеизява. Трудната материя се пречупва с помощта на близките за децата интернет технологии и става приемлива за разбиране и усвояване.

 

В училището  се стимулират и развиват  новите технологии. Родителите имат възможност от лична информация за учебния процес на своите деца от електронното училище, да получават съобщения и предложения за участия в конкурси и новости в училището. Училището е единствено в областта работещо по системата Envision в начален курс.