Начало Актуално Актуално С грижа за талантливите ученици

С грижа за талантливите ученици ПДФ Печат Е-мейл

СОУ-ВГСОУ”Вичо Грънчаров” е единственото училище от Горна Оряховица, спечелило проект по Модул 1"Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади" за уч. 2014 / 2015 год. Тази година двама преподаватели ще работят с изявени ученици в направление начално образование и руски език. Общо 26 са различните направления и училища във В.Търновския регион.

Работата по Националната програма „С грижа за всеки ученик” модул 1 „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади”  дава една прекрасна възможност да се  обогатяват знанията на учениците в зависимост от възможностите, интересите и потребностите им, да се развива творческото мислене, уменията да се борави с информация, да се анализират и прогнозират ситуации и да се намират нетрадиционни решения. Основната цел на проекта е да се подготвят ученици за  участие и класиране в конкурси, състезания и олимпиади.

Ученици от нашето училище са се представяли достойно на различни състезания, а това е доказателство, че  заслужават усилията, които се полагат и ще се полагат  за тяхната допълнителна подготовка.

Времето в учебните часове не винаги е достатъчно, за да се обърне внимание на работещите с по-бърз темп деца. Допълнителните часове разкриват възможности за обучението на тези ученици  и  повишаване  на интереса им към по-сложните задачи и проблемни ситуации.

. Справка  http://www.mon.bg/?go=page&pageId=13&subpageId=665, НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „С ГРИЖА ЗА ВСЕКИ УЧЕНИК“

Училището кандидатства и с проект в рамките на НП „ИКТ в училище“, който спечели  за подмяна на компютърната техника в учебните кабинети.