Начало Актуално Актуално 19-25 ноември 2014 - седмица за справяне с тормоза в училище

19-25 ноември 2014 - седмица за справяне с тормоза в училище ПДФ Печат Е-мейл

ne na19Насилието над деца е изключително сериозен проблем, значимостта на който се определя, както от неговото разпространение, така и от тежките последици, които може да окаже върху детското развитие. Неоспоримо право на всяко дете е да израсне в спокойна и здравословна среда, без насилие.

Дали е вербален, физически или онлайн, тормозът е съвсем реален проблем, който съществува във всяко училище, дори и сред най-малките деца. Тормозът е нещо, което често убягва на учителите и родителите, но при него децата страдат изключително много.

 

ne na nasilieto19-2Милиони ученици и учители в много училища по света казват заедно НЕ на тормоза в училище чрез станалата вече традиционна „Седмица на справянето с тормоза". Тя се провежда ежегодно от 2004 г. насам и има за цел да стимулира ангажираността на учениците от всички възрасти за по-активно и непримиримо отношение към проявите на тормоз и насилие в училище.

„Седмицата за справяне с тормоза в училище" ще постигне своята цел, ако учениците се превърнат в централна фигура, като организатори, инициатори, координатори и изпълнители на всички прояви, свързани с противодействието на тормоза в училище както това правят  в нашето училище. Качене на лентички, информационен къти хвърчило с послания и мото за кампанията.SOU-IMG 1105

SOU-IMG 1099SOU-IMG 1101