Начало Гордост Днес АЛЕКСАНДРА ТОДОРОВА С НАГРАДА ОТ УЧЕНИЧЕСКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

АЛЕКСАНДРА ТОДОРОВА С НАГРАДА ОТ УЧЕНИЧЕСКИ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ПДФ Печат Е-мейл

2-1IMG 1191През 2014 за втора поредна година еврейско-българският център „Алеф” организира ученически литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Второто издание е посветено на 100-годишнината от Първата световна война и е на тема: „Евреи и българи – два народа, една родина, една любов”.

В литературната надпревара, посветена на 100-годишнината от обявяването на Първата световна война, са участвали над 60 средношколци от цялата страна. Темата за единението на етносите в един от най-съдбовните моменти в българската история предизвика интереса и на Александра Тодорова от ХІ „а” клас.

На 19 декември в бургаската Синагога /днес Художествена галерия „Петко Задгорски”/ тържествено бяха обявени резултатите и наградите за  победителите. Тържество на духа и победа на толерантността – това е основната идея на церемонията по награждаването на лауреатите в литературния ученически конкурс. На  ученичката от СОУ „ Вичо Грънчаров” Александра Тодорова за написване на есе бе присъдено трето място с награда 150 лв.