Начало Гордост Днес Два златни и три сребърни медала от Педагогическата асоциация „Образование без граници”

Два златни и три сребърни медала от Педагогическата асоциация „Образование без граници” ПДФ Печат Е-мейл

Medali С два златни и три сребърни медала се завърнаха от зимния кръг на Националното състезание „Математика без граници” възпитаници на СОУ „Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица. Надпреварата се организира от Педагогическата асоциация „Образование без граници”, която провежда различни инициативи за талантливите деца на България.

Общо 51 деца от СОУ „Вичо Грънчаров” се включиха в зимния етап на състезанието. Златните медали завоюваха третокласникът Стефан Попов и шестокласникът Тодор Петров. Сребърните отличия са за Йоана Генкова от V клас, Калоян Енев от VI клас и Вилиан Попов от VII клас. Малките математици работят под ръководството на преподавателите Зарка Гайдарова, Веселина Славчева, Севдалина Арабаджиева и Росица Йосифова.

matematika IMG 1418Медалите на отличените ученици бяха връчени днес от директора на СОУ „Вичо Грънчаров” Милчо Савов.

Състезанието „Математика без граници” се провежда за втора година. Надпреварата дава възможност на явилите се на всички етапи и спечелили най-много точки да се класират за националния кръг. Финалът ще се проведе през юни в Несебър. „Олимпиада без граници” е своеобразен трамплин за участие в математически надпревари Сингапур, Банкок и Казахстан.