Начало Проекти Проекти ПРОЕКТ 2015-1-BG01-KA101-013859

ПРОЕКТ 2015-1-BG01-KA101-013859 ПДФ Печат Е-мейл

CRNOПРОЕКТ 2015-1-BG01-KA101-013859logo-EU flag

The Three I’s – Inspire, Ignite, Instill–  

Програма „Еразъм +“, КД1 – „Образователна мобилност на граждани“,

сектор „Училищно образование“ 

Учителите по английски език в СОУ „Вичо Грънчаров“ започнаха осъществяването на проект по  програма „Еразъм+” , Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“.

     Основната цел на настоящия проект е, чрез възможностите, които дава програмата Еразъм+, да се осигури достъп на учители от училището до добри и работещи европейски практики, които да служат като пример в работата им, а също така и да се осъществят ползотворни контакти с експерти и методисти с дългогодишен опит и с техни колеги от други европейски страни.

     В проекта училището планира двуседмични обучения  във Великобритания. Програмата на обученията е изключително разнообразна .  Започва с методически семинари, които включват представяне и проиграване на множество дейности за повишаване мотивацията, изявяване на творческия потенциал и въображението на учениците, дейности за интегрирано развиване на четирите умения, дейности за развиване на уменията за творческото писане, използване на автентични материали и съвременни технологии. Предвидени са посещения на театъра на Шекспир, на парламента в Лондон, на училища с наблюдения на часове по английски език, семинари за живота в съвременна Великобритания,  екскурзии до различни градове.

     В резултат на проекта, очакваме да се подобри качеството на преподаване на английски език не само в училището, но и в общността, да се прилагат добрите европейски практики, да се повиши мотивацията за учене на учениците и да се повиши увереността и самочувствието на учителя в справянето с предизвикателствата в професията, да се мотивират младите кадри да останат в системата на образованието.  Планираме да се създаде позитивна атмосфера, която ще спомогне да се повиши желанието на учениците да присъстват в часовете и да са активни участници в дейностите с цел превенция на ранното отпадане от училище.

    В дългосрочен план целим да се разшири кръгозора на нашите учениците, да се удовлетвори потребността им за модерно образование, да се повиши активното участие на младите хора в обществения живот на града и страната, да се изградят у тях необходимите умения за ефективно общуване на английски език с хора от другите европейски страни в професионалната им кариера, да се създават възможности за разширяване на контактите им с връстници от целия свят за успешно реализиране на техните идеи и инициативи.