Начало Проекти Проекти Успешна трета транснационална мобилност по проект на програма „Еразъм +” за СОУ „Вичо Грънчаров”

Успешна трета транснационална мобилност по проект на програма „Еразъм +” за СОУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

Brussels 2015 016

Екип от 3 ученикаЙоанна и Цветелина – XII а клас, Елизабет -  IX б клас и 3 учители от СОУ „Вичо Грънчаров” участва в трета транснационална мобилност по проект на програма „Еразъм+”, КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 27 септември до 03 октомври 2015 се проведе третата среща на партньорите по проекта, които са от 10 различни държави – България, Белгия, Турция, Италия, Германия, Полша, Кипър, Гърция, Франция и Виликобритания. Домакин на дейностите по проекта беше училище Athénée Royal de Ganshoren, Брюксел, Белгия.

По време на визитата се проведоха беседи с учениците и учителите по темата за миграцията. Посетихме Европейския парламент. Подготовихме български ястия за конкурса Erasmuschef, в който участваха всички държави партньори с  приготвени на място традиционни национални ястия. Българският екип участва и в организираните спортни състезания - Erasmus games. Там бяха разучавани  правилата за игра на традиционни спортове за държавите-партньори в проекта. Посетихме центъра на Белгийския червен кръст и бежански лагер за майки с деца. Там бяхме запознати с работата на Червения кръст, разисквахме проблемите на миграцията. Участвахме във флашмоб по тази тема, разработихме постери, разделени на екипи на тема: „Опиши с шест стъпки пътя и средствата за разрешаване на проблемите на бежанците по избрана за модел снимка.

Учениците използваха знанията си по английски език, за да общуват с учениците от страните-партньори, да създават нови контакти и нови приятелства. Трудна и емоционална беше раздялата с приемните семейства. Дълго ще пазим спомена за приятните и незабравими мигове от работата и организираните дейноости в сбодното време в Брюксел.

До нови срещи приятели!

Българският екип на проект Еразъм+.

Brussels 2015 283

Brussels 2015 010

Българският екип на проект Еразъм+.