Начало Гордост Днес ТРОФЕЙ „ФЕМИ-СПОРТ“ в раздел Мажоретни танци

ТРОФЕЙ „ФЕМИ-СПОРТ“ в раздел Мажоретни танци ПДФ Печат Е-мейл

12 IMG 5180

http://ekcarevec.com/view_prozorec.php?id=1803

На 30 октомври 2015 г. се проведе Балканския фестивал TROFEUL FEMI- SPORT“ в гр. Бузау, под егидата на Олимпийския комитет и Министерството на спорта на Румъния. Състезанието беше разделено в 3 части: ритмична гимнастика, мажоретни танци и аеробика. На откриването прозвучаха химните на страните – участнички. В раздела Мажоретни танци гонооряховските момичета показха своите умения в категориите минигрупа – танц с помпони – „Hello Kitty“ и категория група – танц с батон – „Росинка“, танц с помпони – „Парапапа“ и танц със знамена – „Синовен дълг“. Журито имаше задачата да оценява различните групи по следните критерии: оригиналност и точност при изпълнението; костюми, грим, обща визия; синхрон; изпълнение на трудни фигури и техники; хореография. Всичко това беше оценено с максимален резултат от журито и от бурните аплодисменти на публиката. Отборът на училището бе отличен с 3 първи и едно второ място. Момичетата получиха диплом за съответното място и медали. С диплом и медал от организаторите беше отличен и художественият ръководител на състава Розалия Нанкова. Най-голямата награда за дългогодишния труд бе получения от състава ТРОФЕЙ „ФЕМИ-СПОРТ“ в раздел Мажоретни танци .

11 magoretki IMG 5114 В паузата преди награждаването момичетата имаха възможност да обменят опит и благодарение на музиката и танците езиковите бариери бяха преодолени. Много момичета от другите състави бяха възхитени от костюмите на българките и пожелаваха да увековечат в снимка познанството си с новите приятели.

Освен състезателната програма, нашите момичета имаха възможността да разгледат природонаучния музей „Григор Антипа“ в Букурещ и природния феномен „Калните вулкани“, недалеч от гр. Бузау. Децата обогатиха познанията си с много нови впечатления и имаха възможността да се докоснат до уникалността на природата.

Благодарение на отличното представяне, съставът на СОУ „Вичо Грънчаров“ получи покана от организаторите на фестивала за участие и през следващото издание през 2016 година.

111-kolajС купа и международна диплома  се завърнаха от Унгария мажоретките на СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица. Те  представиха достойно България на провелия се от 10 до 12 юли 2015 г. III Международен музикален фестивал „Лято в Будапеща“ под егидата на EAFF -  член на International Dance Concil – CID. Тази година участие взеха  представители на Испания, Полша , Унгария и България. В две последователни вечери момичетата  представиха своя богат репертоар и впечатлиха всички участници и гости, станали свидетели на този празник на танцовото изкуство. Хореографията на танците е поставена върху непреходната музика на Маестро Георги Атанасов, Дико Илиев, както и по мотиви на известни световни композитори. Присъствалите зрители на площад Вигадо в Будапеща бяха впечатлени от стилната визия и излъчване на горнооряховските момичета, подготвени от художествения ръководител Розалия Нанкова.