Начало Актуално Актуално Един час по български език и литература на практика…

Един час по български език и литература на практика… ПДФ Печат Е-мейл

poschta-IMG 2101Да напишат писмо до непознато другарче или близък, бе идея, която се зароди в час по български език и литература след изучаване на темата „Писмо“. В продължение на седмица в класната стая на ІІ „а“ клас се редактираха писма, адресираха се пликове, лепяха се марки …

На 04.11.2015 г. учениците от класа посетиха Пощенска станция - Г.Оряховица, която е част от националния пощенски оператор в България "Български пощи"ЕАД, за да научат за пътя на писмото от подателя до получателя. В този ден те заеха местата на пощенските служители в КОЛЕТНА СЛУЖБА и под тяхно ръководство поставиха пощенско клеймо на писмата си. Разбраха, че без него пътят на писмото е немислим. След това разпределиха писмата си в кутии: за страната, за чужбина и за София. С вълнение изпратиха писмото до ІІІ„а“ клас от ОУ „Любен Каравелов“ в град Попово, в което разказаха за своята библиотека и поздравиха учениците за патронния празник на училището.

Vanja-IMG 2102Въодушевени от наученото учениците благодариха на Дарина Узунова – началник на Пощенска станция в град Горна Оряховица, Геновева Цанева – майка на Кристиян и всички пощенски служители за топлото посрещане и невероятната изненада – подарък за всеки с логото на „Български пощи“ и две знаменца за класната стая.

Следващата среща между тях ще бъде седмица преди Коледа.