Начало Актуално Актуално Успешни изяви и участия на мажоретките от СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

Успешни изяви и участия на мажоретките от СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

IMG 9107Едно от най-очакваните събития по повод Празника на СОУ "€žВичо Грънчаров"€œ, гр. Горна Оряховица е ежегодният концерт на мажоретните състави към училището с ръководител Розалия Нанкова. Тази година той бе проведен на 12 май на площад "€žГеорги Измирлиев"€œ, съвместно с Военния духов оркестър към НВУ "Васил Левски"-гр.Велико Търново. Жителите на нашия град имаха удоволствието да видят оригинални танци с  интересна хореография и стилни костюми, под звуците на духовата музика. В продължение на повече от час момичетата представиха най-доброто и най-новото от своя репертоар. Това стана възможно, благодарение на ръководството на училището, което направи възможен този концерт.

1111IMG 8689На следващия ден в Министерството на образованието и науката се проведе официалната церемония по повод награждаване на отличените участници в Деветия конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности към Международната фестивална праграма "Приятели на България"€œ, проведен през месец март в Двореца на децата, гр. София. Мажоретният състав и ръководителят на състава Розалия Нанкова получиха Първа награда в категорията "Мажоретни танци"€œ, за което са отличени с почетен плакет и грамота. Конкурсът се проведе в две части €“ писмена €“ изготвяне на доклад от ръководителя на състава и практическа част, включваща изпълнение на момичетата. Идеята на този конкурс е да се покажат предимствата и положителното въздействие на извънкласните и извънучилищните дейности върху учениците, така също да се отразят добрите практики, прилагани в работата по посочените форми.

Успешните изяви на състава продължиха на 14 и 15 май в гр. Шумен В тазгодишния фестивал "€žМадарски конник" мажоретките от СОУ €ž"Вичо Грънчаров" участваха с 2 състававъв втора и трета възрастова група. Те премериха сили с 9 мажоретни състава от цялата страна. Момичетата от трета възрастова група спечелиха купата за първо място в категорията марш парад - 100 метра дефиле. Наградата е още по-ценна и поради факта, че това е първата награда в историята на състава в тази състезателна категория. През втория ден на фестивала момичетата от двете възрастови групи участваха и в категориите Батон хореография на място€œ, Традиционал корпус€œи €žПомпони" .За изпълненията си  получиха купите за едно второ, три трети и  грамоти  за две четвърти места. 

 1111IMG 8982С грамота и плакет момичетата се завърнаха от Третия национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави Свищов 28 май, 2016 г. Тази проява се организира от Община Свищов и СОУ €žДимитър Благоев€œ,  под патронажа на кмета на Общината. В тазгодишното издание взеха участие около 560 ученици от 28 състава, половината от които мажоретни, представители на 22 града от страната. В началото на прегледа участниците дефилираха по главната улица на града, след което всеки състав се представи с програма с продължителност до 20 минути, с включени най-малко три произведения. Със своята визия и изпълнение горнооряховските мажоретки предизвикаха интереса на публиката и получиха заслужени аплодисменти по време на дефилето. Още повече овации предизвика изпълненинето на петте танца на откритата сцена пред сградата на Община Свищов. Нашият състав показа раазнообразен репертоар, върху основата на духова музика и популярни съвременни мелодии. Създадената добра организация от страна на домакините даде възможност на участниците да разгледат местните забележителности.

Всичики тези успехи на момичетата, са благодарение на огромните усилия на ръководството на училището за запазването и развитието на състава, който ще продължи да радва публиката при предстоящите участия у нас и в чужбина.

Информация и снимка Р.Нанкова