Начало Актуално Актуално С Джъмпидо в час по математика

С Джъмпидо в час по математика ПДФ Печат Е-мейл

20160930 103748От тази учебна година часовете по математика на Раховчетата от ІІ "€œв"клас, с класен ръководител Даниела Велчева ще бъдат по-различни и по-интересни от тези, които са имали в първи клас. Те имат възможността да се  докоснат до магията "Джъмпидо" - софтуер, който предлага интересни игри, чрез които децата се учат не само да смятат бързо, но и да работят отборно, да си помагат и бързо да се ориентират в различните ситуационни игри.Тази възможност им предоставиха депутатите Красимир Каракачанов и Юлиян Ангелов, които спонсорираха закупуването на софтуера.

20160930 115516В първи клас те работиха с роботизираната пчеличка, с помощта на която правиха своите първи стъпки в програмирането и мултипойнт софтуера „Енвижън“, който събира цялата информация за това, което се е случило в класната стая и я дава на учителя. Може да се прави анализ на постиженията на всеки ученик, кои са били най-трудните въпроси за децата и пр.

Класната стая със сигурност изглежда много по-различна. И особено първите часове са много емоционални€œ. Ако в "€žЕнвижън" идеята е децата да са активни в клас, в „Джъмпидо“ има и още едно измерение - физическото. На децата не само е позволено да се движат в класната стая, а са насърчавани да го правят – контролирано и под формата на игра, все пак.

"Джъмпидо" са серия образователни игри, които покриват учебното съдържание по математика. Съдържанието е адаптиращо се – верните отговори утежняват играта, докато грешните я правят по-лесна, така че, ако някое дете се справя много добре с игрите, да не губи лесно интерес, както и обратнот ако някой дете има известни пропуски, да не се обезсърчи заради това, че не може да реши една задача.

Игрите се играят с движение на тялото. Джъмпидо е едно невероятно средство за обучение. С Джъмпидо учениците използват уменията си по математика, за да се състезават един срещу друг - или да играят заедно, като размахват задачи по математика, за да победят!

  В края на играта има обратна връзка, която нарочно съдържа най-основна информация. Целта не е да се сочи с пръст лошо справящият се ученик, а да се окуражава съвместната работа. Учителите могат да използват тази обратна връзка, за да получат обща картина за това как се справят учениците им.

 Джъмпидо е един вълшебен свят, който непрекъснато се променя! Няма начин на учениците да им доскучае, защото всеки път, когато играят, задачите са различни.

За днешните малчугани боравенето с новите технологии е като втора природа - те са родени с нея! Това означава, че традиционните методи за обучение работят все по-неефективно. Децата искат да могат да взаимодействат с всичко. Играта е идеален начин за решението на този проблем. Но освен забавление, Джъмпидо е образователен продукт - и заради това децата не могат да победят, без да разбират задачите по математика!
 Ето защо ученето на математика с Джъмпидо e неусетно.