Начало Гордост Днес Златен трофей за мажоретките на СУ „Вичо Грънчаров“

Златен трофей за мажоретките на СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл


1 romaniaIMG 2697На
1 декември 2016 г. се проведе Балканският фестивал TROFEUL "FEMI- SPORTÃ" в гр. Бузау, под егидата на Министерството на младежта и спорта на Румъния. За втора поредна година в това състезание, по покана на организаторите, участие взеха мажоретките на СУ "Вичо Грънчаров" с художествен ръководител Розалия Нанкова. Конкурсната програма на фестивала включваше ритмична гимнастика, мажоретни танци и аеробика. В раздел Мажоретни танци гонооряховските момичета затвърдиха добрите впечатления, оставени в предишното издание на състезанието през 2015 г. Те представиха на румънската публика общо 6 танца в категориите: танц с батон, танц с помпони и танц с друг уред (знамена). Журито оценяваше различните групи по следните критерии: оригиналност и точност при изпълнението; костюми, грим, обща визия; синхрон; изпълнение на трудни фигури и техники; хореография. Съставът на СУ "€žВичо Грънчаров"€œ бе отличен с 3 първи и 2 втори места. В условията на повишената конкуренция на тазгодишния фестивал, танцът с флагове допринесе в най-голяма степен за спечелването за втора поредна година на Златния трофей "FEMI- SPORT" в раздела Мажоретни танци.

Не може да не се отбележи и отличната организация по провеждането на фестивала и настаняването на участниците. Домакините от гр. Бузау предоставиха отлични условия, благодарение на които момичетата представиха по най-достоен начин България. За това помогна и подкрепата на момичетата от Балет „Калина“, участващи в същия фестивал, но в раздел ритмична гимнастика и аеробика.

Гражданите на Горна Оряховица могат да видят изпълненията на мажоретния състав на СУ "Вичо Грънчаров"на организирания от училището концерт "Коледна феерия"на 16.12.2016 г. В него ще вземат участие всички мажоретни възрастови групи с ръководител Розалия Нанкова и воклана група с ръководител Нели Атанасова.