Начало Профили Чуждоезиков СУ „Вичо Грънчаров“ участва в Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling

СУ „Вичо Грънчаров“ участва в Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling ПДФ Печат Е-мейл

logo beeНа 01.03.2017г г. в актовата зала на СУ "Вичо Грънчаров" от 17,30 ще се проведе училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

От 25 февруари до 2 март 2017г над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май в София, където ще се определи SpellingBee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победителивминалогодишното състезание са Никол Петрова от СУ"€žИван Вазов"гр. Плевен и Владимир Живков от СУ "Св. Климент Охридски" гр.  Ловеч.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС"€. То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България"€, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE good to others"€. Организаторите предложиха на участващите училища да обявят февруари за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Идеята е да се насърчат учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях. За да популяризира добрите дела извършени от участниците в състезанието, фондация КОРПЛЮС организира конкурс BEE GOOD TO OTHERS за снимка, видео или разказ, представящи участието на учениците в доброволчески инициативи.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!