Начало Профили Чуждоезиков СУ „Вичо Грънчаров” участва в състезанието „Спелинг бий” 2017

СУ „Вичо Грънчаров” участва в състезанието „Спелинг бий” 2017 ПДФ Печат Е-мейл

sastezaniaЗаместник-директор Г-жа Нели Атанасова, връчи наградите на победителките Ралица Симеонова и Пламена Чолакова и грамоти и подаръци на всички участници.

На 1-ви март 2017 г. в Актова зала на СУ "Вичо Грънчаров" се проведе училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училището участва за четвърти път в състезанието, на което освен участниците присъстваха - родители, учители и ученици, за да насърчават и подкрепят състезателите. Като гост и външен наблюдател присъства г-жа Нели Атанасова, помощник директор на СУ "€žВичо Грънчаров"€.

След оспорвана борба бяха излъчени двама победители: Ралица Симеонова от 5в клас се класира на първо място, след като спелува правилно думата turnip и победи Пламена Чолакова от 5а клас, която се класира на второ място. И двете ученички ще участват в регионалното състезание на 1 април 2017 г. в гр. Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май 2017 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната от 25 февруари до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС"€. То се осъществява в партньорство с Фондация "€žАмерика за България"€, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl