Начало Гордост Днес С две купи от Европейски шампионат се завърнаха горнооряховските мажоретки на СУ „Вичо Грънчаров“

С две купи от Европейски шампионат се завърнаха горнооряховските мажоретки на СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki IMG 1253От 6 до 9 юли в КК Албена се проведе XIV Европейски мажоретен шампионат‚Merry Majorette Cup. Участници от 7 държави - България, Чехия, Полша, Украйна, Босна и Херцеговина, Румъния и Унгария се състазаваха в най-различни категории. За пръв път в историята на състава представителките на Горна Оряховица участваха в шампионат от толкова висок международен ранг. Те се състезаваха в категорията Традиционал -батон и помпони (на място и дефиле - 60 м), както и в една много оригинална категория -For fun -шоу с различен атрибут от батон и помпони“ танц с ветрила. Момичетата изпълниха танците прекрасно, с голяма увереност, спазвайки строгия регламент на състезанието.Така, съвсем справедливо, нашите мажоретки се наредиха на 3 място след представителките на Украйна и Чехия. След тях се наредиха, съставите на Разград, Ботевград, Бургас и Добрич. Още една бронзова купа момичетата спечелиха и за оригиналния танц с ветрила. С тези отличия съставът доказа за пореден път, че има потенциала да представи града и страната ни на международните подиуми.

След емоциите от представените танци момичетата намериха време и да релаксират в Аквапарк-Албена - като подарък от организаторите на състезанието.

Участието в XIV Европейски мажоретен шампионат Merry Majorette Cup бе достоен завършек на сезона за Мажоретния състав на СУ "Вичо Грънчаров".Само в последните 3 месеца момичетата взеха участие в Мажоретни фестивали в градовете Русе, Левски и София, а през месец май в Дряново представиха спектакъла "Споменът за Вас и огънят в нас", посветен на 141 години Априлска епопея.

След този сезон, изпълнен с успешни участия, момичетата от мажоретния състав ще се заредят с нови сили и идеи за още по-оригинални композиции, обогатени от видяното по време на всички участия.