Начало Актуално Актуално Електрически велосипеди в учиилще

Електрически велосипеди в учиилще ПДФ Печат Е-мейл

17 VelchevaАгенцията за регионално развитие и бизнес център-Видин предостави на нашето училище 5 броя електрически велосипеди марка "Infinit модел Retro"с цел създаване на устойчива индивидуална транспортна мобилност, като целта на ръководството на училището е да подпомага обучението на учениците в тази насока и да създава условия за приемане на различния и алтернативен начин на придвижване на подрастващите.
В тази връзка, от придобивката се възползваха учениците от ІІІ"в" клас с класен ръководител Даниела Велчева, които с помощта на г-н Караиванов, преподавател по Физическо възпитание и спорт в нашето училище, се забавляваха истински, учейки се да карат тези "големи" и "яки" колела.
Научиха и упражниха основните правила при качване, тръгване и спиране на велосипеда, къде и как трябва да се движат като мобилни участници в движението.
Надяват се до напролет да пораснат още малко и краката им лесно да стигат педалите, но този път ще организират състезание за най-добър велосипедист.

При подходящо време всеки ученик в училището ще успее да изпробва и да се учи на тези електрически колелета, благодарение волята на дарителите, които защитават каузата за опазавне на околната серда.