Начало Начално образование и ПГ ЗА ПО-ЧИСТО УЧИЛИЩЕ

ЗА ПО-ЧИСТО УЧИЛИЩЕ ПДФ Печат Е-мейл

IMG 2907Еко Партнърс, съвместно с община Горна Оряховица и СУ "€žВичо Грънчаров" стартира кампания "За по-чисто училище". Домакини на образователната среща бяха госпожа Нели Атанасова - директор на училището и ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ с класни ръководители г-жа Ваня Недкова, г-жа Мариана Георгиева и г-жа Маруся Йорданова. На срещата присъстваха г-жа Анка Йовчева и г-жа Денка Балабанова -учители в ЦДО.

Основна цел на кампанията е да се информират учениците за негативното влияние, което оказва върху околната среда и хората безразборното използване на природните ресурси, както и да насърчава разделното събиране на отпадъци и изгради ангажираност с проблемите.

Чрез открит урок екипът представи основните екологични проблеми, свързани с масовото разпространение на опаковките, необходимостта те да се рециклират и правилата за разделното им изхвърляне. Обособиха се кътове за разделно събиране на отпадъци в коридорите на училището, където бяха поставени картонени кошчета за разделно събиране на отпадъци и разяснителни материали.

Всички деца получиха подаръци от Еко Партнърс - текстилни торбички, и специални бои, с които нарисуваха своето еко послание върху тях. С нетърпение очакваме резултатите от състезанието и вярваме, че НАШЕ послание ще послужи за визуализация на кампанията