Начало Актуално Актуално Научи ме да умея-неформално обучение

Научи ме да умея-неформално обучение ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 3656На 28.11.2017 година ученици от 8 а, 9 а, 10 а, 11 а и б класове на СУ "Вичо Грънчаров"€ взеха участие в интерактивна работилница в класната стая. Тя е посветена на уменията на 21-ви век. Представена беше презентация, показваща нагледно кои са ключовите умения, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентноспособен на пазара на труда. Работа в екип, комуникативни умения, емоционална интелигентност, дигитални умения, личностно развитие, критично мислене и креативност са новите умения, които ще са необходими да притежава новото поколение на 21-ви век.

Акцент на събитието към момента беше развиване на умението за "работа в екип" и "€комуникативни умения"€. Освен теоретични знания учениците имаха възможност да приложат наученото чрез състезания и игри.

С участието на самите ученици бяха изяснени какво съдържание се влага и разбира от тях за всяко едно от уменията.

Екипът им предложи да участват в едно предизвикателство, което те с желание и ентусиазъм приеха. Три отбора се състезаваха да направят кула от сламки, кламери, ластици, хартиено тиксо и листи.

Това, което учениците „взеха” от срещата бяха емоции, опит, разбиране, комуникация и възможност да изразят лично мнение, които ще използват в своите бъдещи начинания.