Начало Актуално Актуално Пролетно настроение в СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

Пролетно настроение в СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki 1С празничен концерт под надслов "€žПролетни искри" мажоретките при СУ "€žВичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова изненадаха своите майки в навечерието на 8 март. В събитието се включиха и вокалната група към училището с ръководител Стела Акиванова. Двете групи работят по Проект BG05M2OP001-2.004-0004-Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час), финансиран от Оперативна програма "€žНаука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейскитеструктурни и инвестиционни фондове.

С ентусиазъм момичетата танцуваха и пяха предимно на фона българска музика. Изпълненията, с които талантливите деца засвидетелстваха любовта си към своите майки и уважението към националния празник, бяха аплодирани бурно от горди майки, щастливи бащи, усмихнати баби и десетки приятели.

Програмата беше съчетание от български популярни стихове, песни и маршове. Различните възрастови групи на мажоретния състав представиха най-новите си танци, като и съвсем новите костюми. Темите за 3 март и 8 март, умело съчетани в танците и песните, впечатлиха присъстващите.

Директорът на училището Нели Атанасова поздрави всички участници и изказа своето задоволство от представената от двете групи програма. Подчерта, че цялата седмица в училището се провеждат най-различни инициативи, свързани с празниците в началото на месец март. В заключение, г-жа Атанасова пожела успех на всички в предстоящите изяви.