Начало

Награди за успелите деца на България ПДФ Печат Е-мейл

Второто издание на проекта „Награди за успелите деца на България” - 2009 събра 3019 предложения. До момента на първо класиране са одобрени общо около 590 номинации.



 

 

 

 

 

 

► Ние от фондация “Димитър Бербатов” вярваме, че колкото повече се работи с потенциала на децата, толкова по-добро бъдеще чака страната ни. Всички трябва да се гордеем с изявените деца и да ги насърчаваме – нашите аплодисменти са най-малкото, което техните постижения заслужават

 

 

 

 

► "Награди за успелите деца на България"


Наградите са доказано успешно средство да се оценят постижения и да се поощри по-нататъшното развитие на победителите, както и да се мотивират и ангажират различни целеви групи. Особено престижни са годишните награди. Да учредим традиционни награди – да избираме и награждаваме български деца за всички техни постижения през годината, означава да открояваме успеха им в дадена област като победа, заслужаваща специално внимание.
Димитър Бербатов е идол на подрастващите и пример за човек, успял с талант и усилия да сбъдне детската си мечта. Това е възможност да се влияе на децата да насочват енергията си в градивна посока, което ще работи за тяхното бъдеще, както и да си изграждат правилни критерии за същността на успеха.

Целите на проекта са да създаде сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да намали агресията и насилието сред децата, чрез пренасочване на енергията им в градивна посока. Той ще е успешен, ако мотивираме повече деца да се стремят към своя вътрешен максимум и ако обществото засвидетелства внимание и уважение към техните постижения.

Проектът “Награди...” не прави кастинги и не установява талант – това е заслуга на хората, които работят с децата. За нашите “Награди...” се номинират деца с вече наградени на различни форуми постижения. Целта е да се стимулира не само работата върху таланта, но и неговата изява. Затова Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца. Дори да става дума за едно постижение от местно значение – ние го приемаме като първа стъпка по големия път.

► "Награди за успелите деца на България 2009"
е второто издание, след успешния старт на Проекта за 2008 г.


НОВИ МОМЕНТИ


Проектът 2009 е разширен с включването и на децата от българските училища зад граница. Те ще се съревновават помежду си, ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Нашето желание е те да се чувстват приобщени към българчетата в България, допълнително да ги мотивираме да посещават българските училища в чужбина, както и повече хора да научат за техните успехи.

Другата новост е специална награда за деца, които са заявили своята гражданска позиция в обществото с участие в различни социално значими кампании, в социални проекти или са участвали в състезания по гражданско образование. За тази награда ще могат да кандидатстват деца от втора (V – VІІІ клас) и трета (ІХ – ХІІ клас) възрастова група. Наградата за двете избрани деца ще бъде - един ден мениджър на UNICEF – България (всеки от двамата победители ще прекара един работен ден заедно с представителя на UNICEF за България).

Ние продължаваме да ценим и най-малкия постигнат успех! Но тази година ще бъдем много по-стриктни и взискателни към номиниращите. Молим за вашето съдействие децата да бъдат представени по изисквания начин, за да ни улесните в тежката работа по обективното обработване на номинациите и да подпомогнете отговорната работа на журито. Разчитаме на вашето разбиране, за което предварително благодарим!

► Поздравления за 589-те деца, чиито номинации бяха одобрени по критериите на второто издание на проекта "Награди за успелите деца на България" - 2009!


В секция "Номинирани" на уеб-сайта на проекта (тук) можете да видите кои са те и да се запознаете с техните постижения през 2009 г. Списъкът с имената им (по азбучен ред) е публикуван в секция "Нашите деца" на уеб-сайта на фондацията. Предстои тежката и отговорна работа на журито по оценяването на тези номинации. Текущата информация по проекта следете в секция "Новини" тук.


1 февруари 2010 г.

► 26.01.2010

Второто издание на проекта „Награди за успелите деца на България” - 2009 събра 3019 номинации.

„Радостно е, че толкова много деца работят ежедневно над заложбите си и имат куража да участват в състезания. Някои от тях го правят със завидно постоянство и с впечатляващ успех! Сигурен съм, че и тази година ще бъдам затруднени да изберем победителите. Но за нас всяко дете с одобрена номинация е вече победител” – сподели учредителят на едноименната фондация, звездата на „Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов.

До момента са одобрени общо около 590 номинации, все още не е приключило второ ниво на преглеждане на всички постъпили: “През последните две седмици на декември подаването на номинации бе много засилено, а половината от номинациите бяха получени през последните два дни на кампанията” обобщи Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондацията. „Благодаря на всички, които про-боно работиха за тази тежка кампания включително в празничните дни! Както и на хостинг компанията, на която по всяко време на денонощието и се налагаше да разширява дисковото пространство на уеб-сайта.”

След приключване на обработването на номинациите ще се съобщи крайният им брой и ще се предоставят на избраното жури за оценяване.

С радост констатираме, че децата приемат „Награди...”-те като изключително престижни и че техният стремеж не е толкова да бъдат първи в това своеобразно състезание, а да бъдат част от общността на изявяващите се деца, всяко едно от които е с призово място поне в едно състезание през годината.

 


► Номинирани от СОУ „Вичо Грънчаров” са 7 ученика:

 

 

1190

Име:

Марияна Валентинова Савова

Възраст:

14 години

Град/село:

гр.Горна Оряховица, обл.Велико Търново

Област на изява:

Спорт

Конкретна сфера:

Авиомоделизъм

Ръководител:

Валентин Савов

Клас:

VІІІ

Училище:

СОУ"Вичо Грънчаров", гр.Горна Оряховица, обл.Велико Търново

Номиниран/а за:

I място клас F1B Купа Истанбул 2009 (Турция) етап от Световната купа за юноши, проведена на 25 април 2009 г. гр.Визе (Турция). Прилагам Служебна бележка от БФА, снимка 1 (поради липса на диплом). Наградата е стъклената купа в средата на снимка 10.

I място клас F1B Купа Тбилиси 2009 (Грузия) етап от Световната купа за юноши, проведена на 23 май 2009 г. в гр.Пазарджик преместена в България, поради сложната политическа обстановка в Грузия, по желание на Грузинската федерация. Наградата е диплом (снимка 2) и купа първата вдясно от стъклената на снимка 10.

I място клас F1B Купа София 2009 (България) етап от Световната купа за юноши. проведена на 24 май 2009 г. гр.Пазарджик (България) Наградата е диплом (снимка 3) и купа първата вляво от стъклената на снимка 10.

II място клас F1B за възрастни на Национално първенство 2009 г на БФА. Проведено на 19 септември 2009 г. в гр. Пазарджик. Наградите са диплом (снимка 4) и медал големия сребърен на снимка 10.

I място клас F1B Купа България 2009 (България) етап от Световната купа за юноши Проведено на 20 септември 2009 г. в гр. Пазарджик. Наградите са диплом (снимка 5) и купа втората вдясно от стъклената на снимка 10.

I място клас F1H деца на Национално ученическо състезание на МОН. Проведено на 16 май 2009 г. в гр. Ловеч. Наградите са диплом (снимка 6) и медал малкия златен на снимка 10.

II място клас P-30 деца на Национално ученическо състезание на МОН. Проведено на 16 май 2009 г. в гр. Ловеч. Наградите са диплом (снимка 7) и медал малкия сребърен на снимка 10.

I място клас F1H деца на Национално първенство 2009 г на БФА. Проведено на 04 октомври 2009 г. в гр.Горна Оряховица. Наградите са диплом (снимка 8) и медал големия златен на снимка 10.

795

Име:

Християн Марианов Ангелов

Възраст:

15 години

Град/село:

гр.Горна Оряховица, обл. В.Търново

Област на изява:

Изкуства

Конкретна сфера:

изобразително изкуство, литература

Ръководител:

Пепа Димитрова Хаджитодорова

Клас:

ІХ

Училище:

СОУ "Вичо Грънчаров", гр.Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Номиниран/а за:

1. Второ място за батик в Националния конкурс "Земята наш дом", по време на Международния екологичен форум "Сребърна-09", гр. Силистра.
2. Втора награда за поезия в конкурса "Природата - моето вдъхновение";април 2009, гр. Шумен.
3. Поощрителна награда от Националния литературен конкурс за детска поезия "Стоян Дринов", 2009, гр.Панагюрище.
4. Първа награда от Общинския конкурс за детска рисунка "Мисия Спасител" 2009, гр. Горна Оряховица.
5.Сертификат за участие в международен конкурс за младежко есе, организиран от The Goi Peace Foundation, Tokyo, Japan, 2009.
6. Сертификат за участие в Националния ученически конкурс "Куба - далечна и близка", май 2009, гр. София.
7. Сертификат за участие в ІХ Национален пленер "Традиция, екология, творчество", 2009, гр. Пловдив.

411

Име:

Христина Валентинова Савова

Възраст:

8 години

Град/село:

Горна Оряховица

Област на изява:

Спорт

Конкретна сфера:

авиомоделизъм

Ръководител:

Валентин Савов

Клас:

ІІІ

Училище:

СОУ "Вичо Грънчаров"

Номиниран/а за:

Първо място на Националните състезания по Авиомоделизъм клас Р-30 през м.май 2009 г. в гр. Ловеч ;
Първо място на Национално първенство по Авиомоделизъм в клас Р-30 през м. октомври 2009 г.

2026

Име:

Галина Петрова Драганова

Възраст:

17 години

Град/село:

гр. Горна Оряховица, обл. В.Търново

Област на изява:

Наука

Конкретна сфера:

Руски език

Ръководител:

Невянка Димитрова Личева

Клас:

ХІ

Училище:

СОУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Номиниран/а за:

1.Лауреат на конкурса за най- добро владеене на руски език в Европейския фестивал на руския език, 30 септември- 3 октомври 2009г., гр.Санкт Петербург, Русия.
2. Лауреат на конкурса за руска песен в Европейския фестивал на руския език, 30 септември- 3 октомври 2009г., гр.Санкт Петербург, Русия.
3. Участие и отлично представяне в Националния кръг на олимпиадата по руски език за учебната 2008/2009г. - Плевен, април 2009
4. Участие и "Отличена творба" в раздел "В помощ на обучението по руски език" в Националния ученически конкурс "Съзидатели на дружбата", 2009г.
5.. Участие и награда в раздел "Медийни презентации" в Националния конкурс за ученици и студенти "София - Москва; България - Русия - вчера, днес, утре", /2009г.- година на България в Русия/, юни 2009г.,гр. София

1308

Име:

Диана Стояновна Енева

Възраст:

16 години

Град/село:

гр. Горна Оряховица, обл. В.Търново

Област на изява:

Наука

Конкретна сфера:

Руски език

Ръководител:

Невянка Димитрова Личева

Клас:

Х

Училище:

СОУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Номиниран/а за:

1. Трето място в Националния кръг на олимпиадата по руски език за учебната 2008/2009г.
2.Участие и награда в раздел "Проза" в Националния конкурс за ученици и студенти "София - Москва; България - Русия - вчера, днес, утре", /2009г.- година на България в Русия/, юни 2009г.,гр. София,(награда- почивка в Международен детски санаторно-оздравителен комплекс Камчия 15-22август 2009г.).
3.Участие и "Отличена творба" в раздел "В помощ на обучението по руски език" в Националния ученически конкурс "Съзидатели на дружбата", 2009г.

1307

Име:

Яна Стояновна Енева

Възраст:

16 години

Град/село:

гр. Горна Оряховица, обл. В.Търново

Област на изява:

Наука

Конкретна сфера:

Руски език

Ръководител:

Невянка Димитрова Личева

Клас:

Х

Училище:

СОУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Номиниран/а за:

1. 1 място на финалния кръг на Националната олимпиада по руски език - Плевен, април 2009
2. Лауреат на конкурса за най-добро владеене на руски език в Европейския фестивал на руския език през месец октомври 2009г., град Санкт Петербург, Росия.
3. Лауреат на конкурса за руска песен в Европейския фестивал на руския език през месец октомври 2009г., град Санкт Петербург, Росия.
4.Отличие в раздел "Проза" в Националния конкурс за ученици и студенти "София-Москва;България-Русия-вчера, днес, утре" /2009г.-Година на България в Русия/, юни 2009г., град София
5. "Отличена творба" в раздел "В помощ на обучението по руски език" - Национален ученически конкурс "Съзидатели на дружбата" - София, юни 2009

1209

Име:

Евгений Петров Драганов

Възраст:

17 години

Град/село:

гр. Горна Оряховица, обл. В.Търново

Област на изява:

Наука

Конкретна сфера:

руски език

Ръководител:

Невянка Димитрова Личева

Клас:

ХІ

Училище:

СОУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Номиниран/а за:

1. Номинация за "Най-добра мъжка роля" на ІХ Национален фестивал на детското и юношеско театрално творчество на руски език, 25.04.2009 г., гр. София.
2. Трето място в ІХ Национален фестивал на детското и юношеско творчество на руски език, 25.04.2009г.,гр. София;участник в творческия колектив.
3. Участие и отлично представяне в Националния конкурс за ученици и студенти "София - Москва; България - Русия - вчера, днес, утре", 2009г., гр. София.