Начало Актуално Актуално НИЕ ЗНАЕМ КАК ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ

НИЕ ЗНАЕМ КАК ДА БЪДЕМ ЗДРАВИ ПДФ Печат Е-мейл

20181018 1532560На 18.10.2018г. в Младежки дом град Горна Оряховица се проведе петото издание на "Празник на знанието", в което участваха общо 11 отбора от 7 училища от цялата община. Организатори са Младежкият дом в Горна Оряховица и РЗИ-Велико Търново, подкрепени от Община Горна Оряховица. Състезанието е посветено на превенцията срещу тютюнопушенето и употребата на алкохол и на ползите от здравословното хранене.

Сред задачите, с които трябваше да се справят учениците, бяха изграждане на хранителна пирамида, решаване на тест на тема здравословно хранене и тема тютюнопушене, редене на пъзел, симулиране на състояние след употреба на алкохол, използвайки алко очила, патешко ходене, носене €"на столче" и др.

Представители в състезанието на СУ "€žВичо Грънчаров" са шестокласниците: Наталия Тодорова, Светлозара Колева, Никол Ганчева, Михаела Иванова, Теодора Иванова, Христо Трендафилов и Преслава Георгиева. В оспорваната надпревара те спечелиха достойното второ място и получиха кошници с плодове и зеленчуци, грамоти, както и персонални награди.