Начало Актуално Актуално Даниела Кенарева с награда

Даниела Кенарева с награда ПДФ Печат Е-мейл

1 DanielaНаградата "Будител на община Горна Оряховица за 2018г" е присъдена на г-жа Даниела Кенарева, старши учител по биология и здравно образование в СУ "€žВичо Грънчаров". Наградата е за високи постижения в сферата на образованието и науката.

В годините под ръководството на г-жа Кенарева учениците имат много успехи в конкурси и състезания. Реализирани са инициативи на МОН и Министерството на здравеопазването в изпълнение на Националната програма за превенция на хронични и незаразни болести 2014-2020г. За дейността си две поредни години е награждавана от министъра на здравеопазването за приноса си в здравното образование на младите хора.

Г-жа Кенарева създава стимулираща среда и предизвикателни възможности за развитие на индивидуалността и надграждане на личностния потенциал на учениците чрез извънкласна дейност. Чрез дейността по програмата на Български дарителски форум "€žНаучи се да даряваш" г-жа Кенарева възпитава активна гражданска позиция у учениците, мотивира ги за дарителство и участие в доброволчески инициативи.

Утвърденият професионален и личностен авторитет на г-жа Кенарева провокира децата да участват в ръководения от нея клуб Български младежки червен кръст към СУ"Вичо Грънчаров" и да участват в обучение по първа долекарска помощ, да провеждат информационни кампании и акции по ", както и в доброволчески инициативи за "€žПодпомагане на деца в риск"€.