Начало Начално образование и ПГ Урок по предприемачество в СУ „Вичо Грънчаров“

Урок по предприемачество в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

11 Velcheva 685613670400 nОткрит урок - тренинг по Технологии и предприемачество бе представен от проф. Георги Иванов с учениците от IV "€žв" класна СУ "Вичо Грънчаров", с класен ръководител Даниела Велчева. Професорът е преподавател по педагогика и технологично обучение в Тракийски университет, гр. Стара Загора. Автор е на книги и съавтор на учебници по технологии и предприемачество.

Гости на урока бяха учители от училището домакин, учители от Община Горна Оряховица, от Начално училище "Цани Гинчев" гр. Лясковец и старши експерт за обучението в начален етап Захаринка Чакалова.

Урокът бе част от вътрешно-училищна квалификация на началните учители от СУ "Вичо Грънчаров".

Целта на урока бе да запознае четвъртокласниците със същността на понятието "предприемач" и има ли приложение в училище и в живота. Непринудено, чрез игра, Раховчетата откриха допирните точки между значението на думите "€žданъци","данъчна служба", "банка", "бизнес" "€žлидер" и ролята им за изграждането на успешния предприемач. Стигаха до извода, че училището е мястото, където се формира предприемачът и за да станат те успешни лидери и предприемачи са необходими воля, труд и постоянство.

http://regnews.net/bg/chetvartoklasnitsi-na-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-otkrit-urok-po-predpriemachestvo/#.XATzaNszbcs