Начало Начално образование и ПГ Четенето, съчетано с игра, е най-интересно

Четенето, съчетано с игра, е най-интересно ПДФ Печат Е-мейл

48277523 971043503082856 9216213528963186688 nУчениците от II "а"клас с класен ръководител Татяна Георгиева работиха по проект, свързан с повишаване интереса на малките ученици към четенето. Проектът "ЛИСИЧКАТА" Можеш да разбереш само нещата,които си опитомил“ се базира на теорията на Хауърд Гарднър за развитието на множествените интелигентности на децата. Второкласниците в продължение на месец създадоха свой лапбук свързан с популярен литературен герой в много художествени творби по света и у нас -лисицата.
Работният процес за изработването на лапбука обхващаше широк кръг от дейности, чрез които учениците, усъвършенстваха езиковите си компетентности, развиваха творческите си заложби в областта на изобразителното изкуство, музиката, литературата, математиката и др.
Търсенето, преписването и четенето на тематични текстове-приказки, басни, стихотворения, гатанки, пословици и поговорки,илюстрирането, декорирането и залагането на скрити закачки и хитринки, бе нов начин за стимулиране на детското въображение и творческа изява.
Децата упражниха уменията си да ползват ИКТ като информационен източник и работиха ефективно в екип със своите родители и съученици.
Радост и наслада от своята творческа дейност учениците изпитаха и при презентирането на готовия си продукт пред родителите и съучениците им от другите класове.