Начало Профили Чуждоезиков За победителите в Националния ученически конкурс на

За победителите в Националния ученически конкурс на ПДФ Печат Е-мейл

Конкурсът е посветен на Годината на България в Русия, на 75-годишнината от рождението на първия космонавт в света Юрий Гагарин, на Годината на младежта в Русия и е част от дългосрочния международен проект “Заедно в ХХІ век”. Конкурсът се организира от Фондация “Устойчиво развитие за България”, Синдиката на българските учители, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, МОМН, Национално движение “Русофили”, Федерацията за приятелство с Русия”, Федерацията “Союз соотечественников”, РКИЦ, Посолство на Русия в България, “Сдружение “Александър Невски” и е включен в календара на дейностите на МОМН.
За пети пореден път учениците от СОУ “Вичо Грънчаров”, изучаващи руски език, се включиха активно и работиха отговорно.  През месец октомври 2009 година тържествено бяха връчени наградите на отличилите се. В разделите “Проза” и “Медийни презентации” участваха 7 ученика, наградени са 5. Наградата на Диана от Х клас за есето “Русский язык – первый язык общения в Космосе””, на Яна от Х клас за презентацията “Съвременни младежки движения в Русия” и “Киприан – българинът, който беше светило за Русия”и на Галина от ХІ клас за презентацията “Българи с две родини” е петдневен летен отдих в международния детски комплекс “Камчия”.  Другите двама наградени, Теодора от VІІІ клас и Стефан от Х клас, са удостоени с “ Грамота” и “Благодарност”. Националният ученически конкурс стимулира интереса на участниците за запознаване със съвременна Русия и нейната култура, към изучаване на руски език; укрепва традиционните за българския народ българо-руски връзки и отношения; стимулира творческата им изява. 
Пожелаваме през 2010 година успех на участниците в конкурса, посветен на 65-годишнина от Победата над хитлерофашизма! Срок за изпращане на творбите: 15.04.2010 година