Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
Лингвистично кенгуру 2016 ПДФ Печат Е-мейл

 11 лингвистDSC01959На 22.03.2016г. бяха наградени в тържествена обстановка участниците в Лингвистично кенгуру 2016. В състезанието взеха участие 46 ученика в 5 възрастови групи - 3-4 клас, 5-6 клас, 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас. Езиците, по които се състезаваха участниците бяха английски, руски и немски език, като 8 от тях решаваха тест и по два езика. Малките лингвисти получиха грамоти и подаръци, които бяха връчени от директора на училището Николинка Попйорданова. Очакваме с нетърпение националното класиране, което ще бъде обявено на 25 март.
А на всички участници пожелаваме много късмет и бъдещи изяви!

 
СОУ “Вичо Грънчаров” в предварителния кръг от международното състезание по английски език ХИПО ПДФ Печат Е-мейл

14 march 011На 14 март в СОУ “Вичо Грънчаров” се проведе предварителния кръг от международното състезание по английски език ХИПО. То е предназначено за ученици на възраст от 10 до 19 години от държавни и частни училища в България, Босна и Херцеговина, Македония, Словения, Сърбия, Черна Гора, Хърватия и Италия. Състезанието се провежда за трета поредна година.

 Победителите от България ще продължат надпреварата в Италия. Пожелаваме им успех!

 
Пореден успех на нашите лингвисти ПДФ Печат Е-мейл

Yzynova-CAM00416На 07.06.2014г. се проведе национален кръг на Международното лингвистично кенгуру, организирано от Фондация „Млада България” в 35 СОУ ”Д.Войников”, гр. София. Младите ни лингвисти завоюваха по руски език 2 първи места – Любослава Христова – 12 клас и Калина Хаджиниколова – 7 клас и две трети места – Йоанна Генкова – 4 клас и Милко Петров – 5 клас и едно второ място по английски език – Йоанна Димитрова – 10 клас. Награждаването ще се проведе на 28.06.2014г. в София.

На наградените „Честито!” и нови бъдещи успехи!

 
Нови успехи на учениците от нашето училище! ПДФ Печат Е-мейл

kengyrr  DSC03817На 27.04.2014 се проведе училищен кръг на Лингвистично кенгуру, организирано от Фондация ”Млада България”. От СОУ ”Вичо Грънчаров” участваха 46 ученици в 5 възрастови групи. Резултатите са окуражаващи – 4 ученици са постигнали максимален брой точки (200): Християна Христова(4а) – руски език, Ивайло  Христов(4а) – английски език, Михаела  Пашамова(10а) – руски език и Любослава Христова(12а) – руски език. С отличен резултат са 18 уч., с много добър – 16уч.,с добър – 12ученици. Резултатите от националното класиране се очакват след 15.05.2014. Надяваме се, че ще има класирани и от нашето училище. Пожелаваме успех на представителите ни и на 07.06.2014 в София!

 
Нашите големи успехи в националния кръг на състезанието по функционална грамотност „Любословие” ПДФ Печат Е-мейл

LuboslovieЗа трета поредна година Сдружение на учителите филолози „Любословие” организира национално състезание по български език и литература. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението. През настоящата учебна 2013/ 2014 година състезанието „Любословие” е част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. За трета поредна година и учители, и участници-ученици от І до ХІІ клас показаха с труда си, че функционалната грамотност по български език и литература в СОУ „Вичо Грънчаров” е достойна за уважение на фона на останалите състезатели от България.

продължава>
 


Страница 4 от 11