Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
Отлично представяне в националния кръг на олимпиадата!!! ПДФ Печат Е-мейл
Отлично представяне в националния кръг на олимпиадата по руски език на 20.03.2010 година в град Ямбол имат 4 участници от СОУ “Вичо Грънчаров”. Браво за техния олимпийски дух, за упоритостта в подготовката през цялата година по проекта “Работа с талантливи ученици за участие в олимпиадите”, за достойното участие и отличните резултати!!! От максималния брой 100 точки нашите момичетата са с отлични резултати: Яна Енева – 96 точки, Диана Енева и Регина Ремезова – 93 точки, Любослава Крумова – 88 точки. В най-трудното състезание – олимпиадата, те се състезаваха със 100 свои съперници от цялата страна. И победиха достойно!!! Момичетата оправдаха нашите надежди и ни зарадваха с високите си постижения! Честната победа във всички кръгове на олимпиадата е най- ценна!!!  Честита победа, момичета!!! Успехи и в бъдещите съревнования!!!
продължава>
 
Резултати от състезанието „Лингвистично кенгуру” ПДФ Печат Е-мейл

На 14.03.2010 година за първи път и единствено в СОУ „Вичо Грънчаров”от област Велико Търново се проведе международното „Лингвистично кенгуру - 2010”. То е организирано от фондация „Млада България” и е включено в Националния календар на МОМН за учебната 2009/ 2010 година. Участниците бяха 53. Чуждите езици, по които се проведе състезанието, са тези, които се изучават в училище: английски, немски, руски. Работи се в 5 групи. Максималният брой точки е 200. Всички решаваха тест с 40 въпроса с пет избираеми отговора, от които единият е верният.

продължава>
 
Първо и трето място в областния кръг от състезанието по английски език ПДФ Печат Е-мейл

На 01.03.2010г. се проведе Областен кръг на състезанието по английски език за ученици до VIII-ми клас. Участниците бяха разделени в три възрастови групи, във всяка от които имахме по трима представители.
В 1-ва група(3-4кл) сред 66 участника Павлин Николов от 4клас зае 3-то място с постигнат резултат 64 т., при максимални 68точки. Никола Граматиков с 62т.  дели 4-тото място с други двама ученици, а Симеон Монев с 61т. е на 5-то място.
Във 2-ра група(5-6кл) Александра Тодорова-6 клас е с максимален резултат от 68т. Браво! Много добре са се представили и Симона Тодорова(6кл) -64.5 т. и Станиславa Цаневa(6кл) - 62.5 т.
В 3-та група(7-8кл)
при максимален брой точки 65, Мария Великова(7кл) е с 61.5; Ваня Симеонова(7кл) с 60т.; Мартин Върбанов(7кл) с 57,5т.
Поздравления на всички за достойното представяне и много бъдещи успехи!!!
Методическо обединение "Чужди езици"




 

 
Олимпиада ПДФ Печат Е-мейл

Четирима участника от СОУ „Вичо Грънчаров” в националния кръг на олимпиадата по руски език!

За пета поредна година СОУ „Вичо Грънчаров” има достойно присъствие и значимо представяне в националните кръгове на олимпиадата по руски език. Тази година олимнийците са 4! Националната комисия утвърди представените от областата комисия кандидатури! На 20.03. 2010 година в града –домакин Ямбол, заедно със своите 100 връстници от цялата страна, ще мерят сили и нашите ученици: Любослава Христова, Диана Енева, Яна Енева и Регина Ремезова.

Успешно представяне на всички и щастливи преживявания в предстоящата културна програма, подготвена от домакините! Новостите следете на сайта на олимпиадата. http://www.olimpiadaruski2010.hit.bg/

 

 
НОВО! ПДФ Печат Е-мейл

 

За първи път в СОУ “Вичо Грънчаров” ще се проведе “Европейско лингвистично кенгуру” за ученици от ІІІ до ХІІ клас!

Националното състезание е включено в календара на извънкласните дейности на МОМН за учебната 2010 година. Организатор е Фондация “Млада България”. Вече върви подготовката за състезанието по изучаваните в училище чужди езици: английски, немски и руски! Внос за правоучастие – 6 лева. Събират се от представител на Училищното настоятелство. Срок за предаване на вноса – 10.03.2010година. Една част от събраниатеа сума ще бъде изпратена на Организаторите – Фондация “Млада България” – София, а друга ще бъде предназначена за разходи по организацията, провеждането, оценяването и награждаването на победителите и участниците.

продължава>
 


Страница 8 от 11