Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
ЕДИН „СЛАДЪК” ОТКРИТ УРОК, ПРОВЕДЕН В СУ „ ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” ПДФ Печат Е-мейл

otkrit urok4 nНа 14.02.2018г. ученици от 8 "а"клас в СУ "Вичо Грънчаров" участваха в един "сладък" открит урок на тема "Храна"€, разработен от старши учител по английски език Аделина Райкова-Костова. На урока присъстваха г-жа Вера Петрова - старши експерт по чужд език и майчин език , г-жа Нели Атанасова - директор на СУ "€žВичо Грънчаров" и педагози от Методическо обединение "Чужди езици".

Осмокласниците от СУ "Вичо Грънчаров" с профил "Чужди езици" показаха своите умения за работа с онлайн платформа и интерактивен софтуер в обособения за тази цел езиков кабинет. Те работиха активно и реализираха отлично представянето на любим десерт - приготвиха го, направиха презентация с включени моменти от изработването му и го представиха пред всички. Вкусните изкушения бяха шоколадови трюфели, чиизкейк и плодови тарталети. В края на часа учениците получиха и поредното "вкусно" предизвикателство - да представят своя любима рецепта на "€žШапката на готвача"€, с която да вземат участие в конкурса "Най-добър готвач на класа".

Благодаря Ви за старанието, ученици! Представихте се прекрасно!

 
Ученици от СУ „Вичо Грънчаров” работят по японски проект „Paper Crane Project” ПДФ Печат Е-мейл

2017 japonski pproektКато част от мрежата на асоциираните към ЮНЕСКО училища, СУ"Вичо Грънчаров" взе активно участие в японски проект "€žPaper Crane Project"€, организиран от международната неправителствена организация ICAN със седалище в Женева.

Учениците от 8 "€žа"€ клас профил "Чуждоезиков" имаха за цел да изработят оригами на японски жеравии да напишат своето коледно послание на тях. Хартиеният жерав е традиционен символ за добро здраве и късмет в Япония, чиято изработка е известна по света като вид японско изкуство. Проектът "Paper Crane Project"е доказателство, че ученици по целия свят могат да бъдат единни и да вземат активно участие в редица инициативи, целящи да покажат разнообразието на култури и тяхната значимост за всяко общество.

Линк към сайта, на който може да видите снимки на всички държави и училища, взели участие в проекта: https://dmzcms.hyogo-c.ed.jp/kitasuma-hs/htdocs/?page_id=134

 
Дърво на толерантността ПДФ Печат Е-мейл

1SijaПо повод ежегодното отбелязване на деня на толерантността - 16 ноември учениците от 10 а клас но СУ "Вичо Грънчаров" изработиха "€žДърво на толерантността". На листенцата на дървото бяха изписани думи като "приятелство", "толерантност", "емпатия", "приемане" и др. както и цитати на популярни личности като Джон Кенеди, Далай Лама, Малкъм Екс, Албърт Айнщайн, древния мъдрец Руми, Джесика Ланг и др.

С този своеобразен проект учениците се опитаха да споделят със своите съученици идеята си за едно по-толерантно отношение към различието и приемането, които биха допринесли за един по-мирен свят и едно по-щастливо съжителство между хората на планетата.

 
Европейския ден на езиците ПДФ Печат Е-мейл

26 2017 den na eziciteНа 26.09.2017г. учителите по английски език в СУ "Вичо Грънчаров"отбелязаха Европейския ден на езиците. Ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап се включиха в дейности, ориентирани към популяризирането на европейските езици. Под мотото "Опаковките от храните" средство за научаване на чужди думи, ученици от начален етап разучиха каква информация дават опаковките.

"Миньони говорят европейски езици" беше предизвикателството за осмокласниците от профил "Чужди езици" на СУ "Вичо Грънчаров". Използвайки интерактивна дигитална платформа за обучението си, учениците се запознаха с различните варианти на изписване на думата "здравей" на всички 24 официални езика на ЕС. Следващ вълнуващ момент за осмокласниците бе изработката на емотикони, като популярно средство за изразяване на емоции в процеса на общуване.

 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ЗА ПРИЕМ СЛЕД 7. КЛАС ПДФ Печат Е-мейл

Резултатите от първия етап на класирането за училища с профилирани паралелки и за част от професии с прием след завършен 7. клас могат да се проверят на един от двата сайта:https://priem.mon.bg 

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са класирани от 28.06 до 30.06.2017 г.

Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е от 28.06 до 30.06. т.г. включително.

Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.

 


Страница 2 от 11