Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
Дърво на толерантността ПДФ Печат Е-мейл

1SijaПо повод ежегодното отбелязване на деня на толерантността - 16 ноември учениците от 10 а клас но СУ "Вичо Грънчаров" изработиха "€žДърво на толерантността". На листенцата на дървото бяха изписани думи като "приятелство", "толерантност", "емпатия", "приемане" и др. както и цитати на популярни личности като Джон Кенеди, Далай Лама, Малкъм Екс, Албърт Айнщайн, древния мъдрец Руми, Джесика Ланг и др.

С този своеобразен проект учениците се опитаха да споделят със своите съученици идеята си за едно по-толерантно отношение към различието и приемането, които биха допринесли за един по-мирен свят и едно по-щастливо съжителство между хората на планетата.

 
Европейския ден на езиците ПДФ Печат Е-мейл

26 2017 den na eziciteНа 26.09.2017г. учителите по английски език в СУ "Вичо Грънчаров"отбелязаха Европейския ден на езиците. Ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап се включиха в дейности, ориентирани към популяризирането на европейските езици. Под мотото "Опаковките от храните" средство за научаване на чужди думи, ученици от начален етап разучиха каква информация дават опаковките.

"Миньони говорят европейски езици" беше предизвикателството за осмокласниците от профил "Чужди езици" на СУ "Вичо Грънчаров". Използвайки интерактивна дигитална платформа за обучението си, учениците се запознаха с различните варианти на изписване на думата "здравей" на всички 24 официални езика на ЕС. Следващ вълнуващ момент за осмокласниците бе изработката на емотикони, като популярно средство за изразяване на емоции в процеса на общуване.

 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ЗА ПРИЕМ СЛЕД 7. КЛАС ПДФ Печат Е-мейл

Резултатите от първия етап на класирането за училища с профилирани паралелки и за част от професии с прием след завършен 7. клас могат да се проверят на един от двата сайта:https://priem.mon.bg 

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са класирани от 28.06 до 30.06.2017 г.

Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е от 28.06 до 30.06. т.г. включително.

Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.

 
За журналистиката ПДФ Печат Е-мейл

jyrnalistika imagesВ наши дни една от най-разискваните теми се явява журналистиката. В СУ â€žВ.Грънчаров” учениците от 10 клас са силно заинтересовани в тази насока. Именно поради тази причина техните учители дадоха предложение за среща на учениците с опитен журналист. Десетокласниците сами имаха шанса да изберат кой журналист да поканят в училището си и написаха мотивационно писмо до неговата месторабота с цел одобрение на идеята. Тя бе изключително добре приета и той отговори на тяхната покана.

 Журналистът, който поканиха е редактор и пише статии за OFFNews – Николас Цитиридис. Той е умел вдъхновител. Разказа за едни от най-трудните неща в професията, но и за привилегиите, които носи тя. Начинът, по който учениците погледнаха на нещата ги накара да се замислят и да осъзнаят какъв е техния път, не само към журналистиката, но и към тяхното бъдещо развитие в живота изцяло.

„Парите не са сила, информацията е сила”Николас Цитиридис

 
Международно лингвистично кенгуру – 2017 ПДФ Печат Е-мейл

LOGO21На 02.04.2017 г. се проведе училищният кръг на лингвистичното състезание,организирано от Фондация „Млада България”. За нашето училище участието е вече традиция.Тази година участниците бяха 25, като четирима работиха над тест и по двата езика – английски и руски. Резултатите и в четирите възрастови групи са повече от обнадеждаващи. На скромно тържество на всички бяха раздадени грамоти и малки подаръци. С нетърпение очакваме националното класиране, което ще определи кой ще се яви на националния кръг на състезанието през месец юни в град София.

Пожелаваме успех на младите ни лингвисти!

 


Страница 2 от 11