Начало Хуманитарни дисциплини

Хуманитарни дисциплини
Отлични резултати за нашите ученици от Национално външно оценяване на дигиталните компетентности ПДФ Печат Е-мейл

PART 14775498557129939От13 до 17 юни 2016 учениците от XI а клас на СУ â€žВичо Грънчаров“ участваха в пилотния проект на МОН за оценяване на дигитални компетентности. Пилотното национално онлайн оценяване на дигиталните компетентности се проведе с ученици от всички 28 области на страната. В оценяването се включиха 19 536 ученици, което е 93,21% от включените в представителната извадка ученици от различни видове училища. Оценяването включваше решаване на тест (Модул 1) за 30 мин. и решаване на практическа задача (Модул 2)- 60 мин. Проверяваха се компетентности, които съответстват на както на Държавните образователни изисквания по учебните предмети информационни технологии и информатика, така и на Европейската референтна рамка за дигиталната компетентност.Учениците ни се представиха отлично като 19 от тях постигнаха резултат по-висок от 51%. В съответствие на положителна резулюция на Доклад № 80893-406/11.07.2016г бяха издадени удостоверения за резултатите от НВО.

 
С вдъхновение и творчество ПДФ Печат Е-мейл

IMG 20161014 140442Националната седмица на четенето в СУ "Вичо Грънчаров" започна с изложба на читателски дневници на ученици от първи до шести клас.

Седмите и петите класове изработиха презентации и постери, свързани с творчеството на Христо Ботев и древногръцките митове.

На 13.10.2016г. в актовата зала на училището се организира "Работилница за творческо писане"€.Талантливи деца представиха авторски творби от различни жанрове – есета , приказки, стихотворения, разкази. И малки, и големи впечатлиха публиката със своите творчески заложби и умения.

Маратонът на четенето завърши на 14.10.2016г. с инициатива, в която ученици от първи до осми клас рецитираха любими стихове и четоха откъси от избрани творби.

Прави впечатление интереса на децата и желанието им да се изявяват в областта на литературата и да обогатяват вътрешния си свят, докосвайки се до разнообразно в тематично и жанрово отношение творчество.

Директорът на училището- г-жа Николинка Попйорданова, поздрави участниците за проявения ентусиазъм и им пожела да вярват в своите способности

 
Поредни успехи по български език и литература ПДФ Печат Е-мейл

С приключване на учебната година пристигнаха наградите от Националните състезания по български език и литература ,,Стъпала на знанието и ,,Любословие"€ . Ученичката от 7 клас Надежда Стефанова и ученичката от 6 клас Йоанна Генкова получиха грамоти за отличното си представяне във финалния кръг на състезанието ,,Стъпала на знанието"€.

Сребърна грамота и второ място извоюва шестокласничката Християна Христова във финалния кръг на състезанието ,,Любословие".

Традиция е участието ни в тези две състезания през последните години и това не са първите престижни награди. С успехите си учениците защитават достойно името на училището и община Горна Оряховица.

В Националния конкурс ,,Великденско огънче в шепите си нося ученичката от шести клас Росиана Викторова Токмакчиева получи грамота и награда - сборник с номинираните ученически творби, за присъденото й второ място.

 
Ден на таланта в СОУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

B Актовата зала на училището се проведе "Ден на таланта"€.Участваха ученици от различни класове, които проявяват интерес към художественото творчество. Бяха рецитирани стихове от български поети и представени авторски творби. Личното творчество на учениците, спечелили награди от състезания и конкурси, предизвика интерес и аплодисменти.

С въодушевление бе посрещната идеята на учителите по български език и литература за учредяване на училищен литературен клуб през новата 2016/2017 учебна година.

 
Състезание по български език и литература в 5 клас ПДФ Печат Е-мейл

Cъстезание по български език и литература се проведе в Актовата зала на училището с участието на ученици от 5а, 5б, 5в клас. Всички петокласници и гости взеха участие в игрите, които бяха забавни и разнообразни. Премериха сили и знания отбори от различните класове в две области - литературна и езикова.Индивидуални изпълнители рецитираха и разказваха приказки за Хитър Петър. Водещите Ивелина и Илиянот 10а клас забавляваха публиката с интересни гатанки, пословици и поговорки. Компетентно жури оцени работата на учениците и излъчи победители. Директорът на училището, г-жа Николинка Попйорданова, удостои най-добре представилите се ученици с грамоти и награди.

 


Страница 4 от 8