Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Състезание „Аз зная английски” ПДФ Печат Е-мейл

nagradi Zarka2

Ученици от 1 - 4 клас при СУ "Вичо Грънчаров" по традиция участват в състезанията "Многознайко". На 19 декември се проведе състезанието "Аз зная английски". Ученическите състезания имат за цел да стимулират въображението и паметта на учениците;да възпитат у тях чувство на честна надпревара за знания и постижения на успехи. Състезанията са съобразени с усвоените знания по учебните предмети за съответните класове. Участваха 27 ученика. Седемнадесет ученика завоюваха златен медал. От първи клас са - Кристина Енчева и Христиан Димитров;от втори клас - Иван Бъчваров, Владимир Христов, Виктория Иванова, Теодор Иванов, Ива Колева, Даниел Иванов, Елена Николова и Йоана Славчева;от трети клас - Калоян Попов, Ивайло Замфиров, Зорница Стефанова, Кристиана Сидерова и Павлина Станчева;от четвърти клас - Рая Панова и Румен Попов. Сребърни медалисти са Сияна Ангелова от първи клас; Неврие Ахмед от втори клас; Дара Есам Рамаха и Цветомир Косев от трети клас. Всички тези ученици показаха своята отлична подготовка по английски език и постигнаха блестящи резултати.Всички ученици получиха грамоти за достойно участие.

Желам успех и на следващите състезания!

 
Два златни и девет сребърни медала за І“А“ – „ЛЪВСКИТЕ СЪРЦА“! ПДФ Печат Е-мейл

INedkova MG 20181211 095246Ученици от I - VII клас при СУ "žВичо Грънчаров"по традиция активно участват в състезания "€žМногознайко". Ученическите състезания имат за цел да стимулират логическото мислене, въображението и паметта на участниците; да възпитат у тях чувство на честна надпревара за знания и постигане на успехи. Състезанията са съобразени с усвоените знания по учебните предмети за съответните класове.

Единадесет участници от І "а"клас, с класен ръководител Ваня Недкова, се включиха със завидна мотивация и хъс за успех в първи кръг на състезанието "Млад математик"€. В него те показаха своята отлична подготовка по математика и постигнаха блестящи резултати. Златни медали завоюваха Кристина Енчева и Сияна Първева. Със сребро се окичиха Борислав Михнев, Иво Бончев, Михаел Григоров, Радослава Николова, Стефан Попов, Теодора Йорданова, Хрисия Нешкова, Христиан Димитров и Пламен Петров. Това са вторите медали за Христиан Димитров, Иво Бончев, Теодора Йорданова и Борислав Михнев, които спечелиха златни медали от състезанието "€žМлад родолюбец".Всички участници получиха грамоти за достойно представяне.

Младите математици с нетърпение очакват втория кръг на състезанието, където се надяват да увеличат броя на спечелените отличия.

Желаем им успех!

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/6798-2018-12-13-09-40-06.html

 
Четенето, съчетано с игра, е най-интересно ПДФ Печат Е-мейл

48277523 971043503082856 9216213528963186688 nУчениците от II "а"клас с класен ръководител Татяна Георгиева работиха по проект, свързан с повишаване интереса на малките ученици към четенето. Проектът "ЛИСИЧКАТА" Можеш да разбереш само нещата,които си опитомил“ се базира на теорията на Хауърд Гарднър за развитието на множествените интелигентности на децата. Второкласниците в продължение на месец създадоха свой лапбук свързан с популярен литературен герой в много художествени творби по света и у нас -лисицата.
Работният процес за изработването на лапбука обхващаше широк кръг от дейности, чрез които учениците, усъвършенстваха езиковите си компетентности, развиваха творческите си заложби в областта на изобразителното изкуство, музиката, литературата, математиката и др.
Търсенето, преписването и четенето на тематични текстове-приказки, басни, стихотворения, гатанки, пословици и поговорки,илюстрирането, декорирането и залагането на скрити закачки и хитринки, бе нов начин за стимулиране на детското въображение и творческа изява.
Децата упражниха уменията си да ползват ИКТ като информационен източник и работиха ефективно в екип със своите родители и съученици.
Радост и наслада от своята творческа дейност учениците изпитаха и при презентирането на готовия си продукт пред родителите и съучениците им от другите класове.

 
Писмо до Дядо Коледа от децата в подготвителна група на СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

Мили Дядо Коледа,

1 PG nДецата от подготвителна група на СУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица се надяват твоите джуджета да отбележат колко сме усърдни и трудолюбиви. През топлите есенни дни наблюдаваме промените в природната среда, забавляваме се, играем, даже изнасяме непринуден концерт на разхождащите се минувачи в парк "Христо Ботев". Да знаеш само колко овации събирараме!

"Разходките и наблюденията провокират и стимулират практико-продуктивната дейност при изработване на конструктивни изделия, стимулира се детското откривателство. Всичко това помага в дейностите по избор, в ситуации по конструиране и технологии и изобразително изкуство"-ни казва нашата преподавателка Стефка Маркова, която обича много природата. Натрупват се знания за различни природни материали с разнообразен произход, обогатява се опита за тяхното комбиниране при възпроизвеждане на обекти от природната среда.

Чрез основните изразни средства на изобразителното изкуство се формират графични умения, усъвършенстват се сензомоторни умения и се формират естетически потребности и емоционално-оценъчно отношение.

Дядо Коледа, ние много обичаме природата. Сега се учим как да я опазваме и съхраним. Надяваме се всички деца по света да мислят като нас.

http://regnews.net/bg/obshtestvo/

 
Урок по предприемачество в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

11 Velcheva 685613670400 nОткрит урок - тренинг по Технологии и предприемачество бе представен от проф. Георги Иванов с учениците от IV "€žв" класна СУ "Вичо Грънчаров", с класен ръководител Даниела Велчева. Професорът е преподавател по педагогика и технологично обучение в Тракийски университет, гр. Стара Загора. Автор е на книги и съавтор на учебници по технологии и предприемачество.

Гости на урока бяха учители от училището домакин, учители от Община Горна Оряховица, от Начално училище "Цани Гинчев" гр. Лясковец и старши експерт за обучението в начален етап Захаринка Чакалова.

Урокът бе част от вътрешно-училищна квалификация на началните учители от СУ "Вичо Грънчаров".

Целта на урока бе да запознае четвъртокласниците със същността на понятието "предприемач" и има ли приложение в училище и в живота. Непринудено, чрез игра, Раховчетата откриха допирните точки между значението на думите "€žданъци","данъчна служба", "банка", "бизнес" "€žлидер" и ролята им за изграждането на успешния предприемач. Стигаха до извода, че училището е мястото, където се формира предприемачът и за да станат те успешни лидери и предприемачи са необходими воля, труд и постоянство.

http://regnews.net/bg/chetvartoklasnitsi-na-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-otkrit-urok-po-predpriemachestvo/#.XATzaNszbcs

 


Страница 5 от 22