Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Cъстезание „Млад математик” ПДФ Печат Е-мейл

1 mnogoznaiko IMG 2963На 23.11.2017 година се проведе състезание "Млад математик" с учениците от първи, втори и трети клас . От 1 клас Иван Николаев Бъчваров получи грамота за първо място, Елица Иванова Иванова, Мария Асенова Костадинова, Теодор Тодоров, Петко Йорданов Попкирилов – грамота за второ място. Елеонора Николаева Петкова от втори клас получи грамота за трето място, а от трети клас Стефан Петров Тихов – грамота за трето място.

Идеята е да позволи на учениците в ранна юношеска възраст със засилен интерес към математикатада покажат своите способности=

 
ЗА ПО-ЧИСТО УЧИЛИЩЕ ПДФ Печат Е-мейл

IMG 2907Еко Партнърс, съвместно с община Горна Оряховица и СУ "€žВичо Грънчаров" стартира кампания "За по-чисто училище". Домакини на образователната среща бяха госпожа Нели Атанасова - директор на училището и ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ с класни ръководители г-жа Ваня Недкова, г-жа Мариана Георгиева и г-жа Маруся Йорданова. На срещата присъстваха г-жа Анка Йовчева и г-жа Денка Балабанова -учители в ЦДО.

Основна цел на кампанията е да се информират учениците за негативното влияние, което оказва върху околната среда и хората безразборното използване на природните ресурси, както и да насърчава разделното събиране на отпадъци и изгради ангажираност с проблемите.

Чрез открит урок екипът представи основните екологични проблеми, свързани с масовото разпространение на опаковките, необходимостта те да се рециклират и правилата за разделното им изхвърляне. Обособиха се кътове за разделно събиране на отпадъци в коридорите на училището, където бяха поставени картонени кошчета за разделно събиране на отпадъци и разяснителни материали.

Всички деца получиха подаръци от Еко Партнърс - текстилни торбички, и специални бои, с които нарисуваха своето еко послание върху тях. С нетърпение очакваме резултатите от състезанието и вярваме, че НАШЕ послание ще послужи за визуализация на кампанията

 
Посещение на Историческият музей в град Горна Оряховица по повод 1 ноември ПДФ Печат Е-мейл

1 DSC 0881 1Учениците от ІІ "€žА"клас с класен ръководител Зарка Гайдарова отбелязаха празника на народните будители 1 ноември с посещение на Историческия музей в град Горна Оряховица.

Децата се докоснаха до ценни експонати, разгледаха временната изложба от старопечатни книги, принадлежащи на будители от Горна Оряховица и стари ученически пособия. Учениците научиха за крепостта Раховец, интересни неща за Вичо Грънчаров, Георги Измирлиев, Елена Грънчарова.

Децата много се впечатлиха от видяното и обещаха да разкажат със свои думи най - интересното.

 
Национална седмица на четенето ПДФ Печат Е-мейл

2017 четене ВелчеваУчениците от 3 в клас с класен ръководител Даниела Велчева и тази година участват в Националната седмица на четенето. С идеята, че повишаването на грамотността е един от значимите фактори за развитие на всяко общество, ще проведат редица интересни мероприятия. Започнаха с играта "Познай приказката" заедно с малчуганите от ПГ в нашето училище. Класната им стая събра третокласниците и децата от предучилищната група. На малчуганите бяха показани откъси от български и чужди приказки. Тяхната задача бе да открият от коя приказка е откъсът. След това те поседнаха в къта за отдих и "големите" прочетоха на "малките" приказката "Червената шапчица". Техен гост бе г-жа Нели Атанасова - директор на училището, която се включи в заниманието им.
Накрая завършиха с песента за Червената шапчица и си обещаха тези четения да се превърнат в традиция.

 
„В света на квилинга“ ПДФ Печат Е-мейл

12kvilingtrПублична изява на група "€žВ света на квилинга"- по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)€“ фаза 1. Във фоайето на СУ "Вичо Грънчаров" учениците подредиха изложба от изработените през годината изделия и разказаха на своите родители за работата си през годината в клуб "В света на квилинга".

 


Страница 5 от 18