Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
"Железопътните релси не са място за игра и снимки" ПДФ Печат Е-мейл

1WP 20170505 12 01 11 ProНа 05.05.2017г учениците от начален етап беседваха в Актовата зала на училището с инж. Николай Спасов, от ЖП Управление Горна Оряховица, на тема "Железопътните релси не са място за игра и снимки". Малките ученици научиха как трябва да се движат в района и по пероните на жп гарите, какво представляват гаровите съоръжения и какви опасности крият те. Г-н Спасов чрез интересна презентация заинтригува учениците и обърна специално внимание на случаи,в които деца играят, снимат се,разхождат се в района на жп съоражения и в района на жп прелезите. Целта на срещата бе да се заостри вниманието на учениците, да бъдат внимателни и отговорни по време на своите игри и забавления през предстоящите ваканционни дни.

 
Съвместна дейност на градина с училище ПДФ Печат Е-мейл

1 klas 2017 ZarkaВ СУ "Вичо Грънчаров" се проведе открита практика на тема:"Ефективна приемственост между програмната система в детската градина и новите програми в първи клас".

Госпожа Зарка Гайдарова представи час по български език в 1"€а" клас на тема:"Писане на имена."Основната цел е усвояване на знания за правописа на съществителни собствени имена.

Присъстваха учителките на подготвителната група от ДГ"€Първи юни.".€

 
Разходка на "Лазар" заедно с родителите и "каките и батковците" от Горнооряховски младежки парламент ПДФ Печат Е-мейл

Lazarov fullsize distrУчилището и семейството имат една обща цел: личностно развитие на детето като самостоятелна, инициативна и автономна личност, поемаща отговорност за собствената си реализация. Затова те трябва да си сътрудничим успешно и да бъдем равностойни партньори.

Постмодерното общество, налага да се изгради нов модел на партньорски взаимоотношения с родителите. В последните години, съществува тенденция към намаляване на времето за общуване между деца и родители;

Наближават светлите Великденски празници - прекрасен повод родители и деца да бъдат заедно и да отделят време за забавления.

Вече е традиция, заедно с "каките и батковците" от "€žГорнооряховски младежки парламент" и ние родители и ученици от ІІ "В " клас с класен ръководител Даниела Велчева да организираме и провеждаме съвместни дейности насочени в посока за увеличаване на възможностите за общуване между деца и родители.

LazarovRoe distrИ тази събота, въпреки не съвсем добрите метеорологични условия, въоръжени с добро настроение, поехме по пътя за х. "Божур". Забавлявахме се, играхме заедно с големите ни приятели. Не по-малко забавно беше и за родителите, които също се включиха в нашите игри.

Доволни и удовлетворени от съботната разходка се разделихме с пожелание за приятна ваканция, весели Великденски празници и обещание за нови подобни разходки.

http://danielavelcheva.weebly.com/10471072-108510721089.html

 
Посещение на ДГ „Здравец” и група „Слънце” ПДФ Печат Е-мейл


4 4 2017На 5.04.2017г. Средно училище "Вичо Грънчаров" посрещна своите бъдещи първокласници от ДГ "€žЗдравец"€, група "Слънце".Под ръководството на своите преподавателки Стефка Йовкова и Анелия Дачева и помощник възпитателя Маргарита Маринова дечицата разгледаха класните стаи на настоящите първокласници в училището. Гостуваха при ІV"а" и ІV"б" клас с класни ръководители Миглена Димитрова и Татяна Георгиева, които представиха учебниците за І клас, включиха малчуганите в учебния процес с песни и занимателни игри, с което бъдещите им първокласници, добиха представа за училищния живот.

В Актовата зала на училището вокална група с ръководител Нели Атанасова представи "Музикална приказка", свързана с обучението по БДП в начален етап.

 
Активност на родителите в урочния процес ПДФ Печат Е-мейл

1 otkrit s5033338 origУчениците от ІІ "€žв" клас с класен ръководител Даниела Велчева представиха пред своите родители открит урок по математика. Целта на урока бе родителите да придобият представа за начина, по който протичат часовете по математика на техните деца.

Второкласниците демонстрираха знания по математика, придобити от началото на учебната година, като основният акцент бе върху табличното умножение и деление. В часа учениците с интерес и любознателност решаваха „трудните“ задачи с помощта на електронния учебник по математика и различни дидактични игри. С лекота боравиха с таблети и смарт телефони, използвайки различни приложения, които правят решаването на задачи забавно и интересно. Истинско забавление настъпи, когато в решаването на задачите се включи и тялото. Подскачайки и с различни движения, използвайки софтоера "€žДжъмпидо" и Кинект устройство за засичане на движения, децата искрено се забавляваха и показаха, че чрез играта ученето е лесно и интересно.

s5033342 origs5033361 1 orig

 


Страница 6 от 18