Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Специална награда от Национален конкурс за Раховчетата ПДФ Печат Е-мейл

1 nagrada 2vВече са известни резултатите от ІХ национален конкурс за мартеници "€žПижо и Пенда"2017 за изработка на най-голяма, най-дълга, най-оригинална мартеница, пано и обемна кукла, организиран от НЧ "П. К Яворов" 1926 с. Мещица и Сдружение "Дай, бабо, огънче" гр. Перник.

Участвали са 1245 мартеници от 87 институции в България, от българските училища в Испания, Канада, Турция, Румъния, бесарабски българи в Молдова и Украйна. Наградите са:  разпределени в три възрастови групи - до 7 г., между 7 г-14 г. и над 14 г. по критериите достоверност, художествена стойност и оригиналност. .

С част от най-красивите червено-бели символи е подредена изложба в Общинския младежки дом в гр. Перник. Средствата от продажбата на мартеници от конкурса са  дарени за лечението на 11-годишния Георги Валентинов.

Журито оповести 6 специални награди и І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място в отделните категории.

Раховчетата от ІІв клас за пореден път показаха, че успешно могат да се състезават с ученици от цялата страна, както и с тези получаващи допълнителна подготовка от различни арт работилници, арт ателиета и клубове с приложна насоченост.Тяхната мартеница бе удостоена със Специалната награда за най-голяма мартеница.

 
Мартеница 1,5 м за участие в национален конкурс изработиха "Раховчетата" ПДФ Печат Е-мейл

1 matr orig1,5 метрова мартеница изработиха децата от ІІ "€žв" клас . С нея второкласниците ще участват в ІХ национален конкурс на Сдружение "Дай, бабо, огънче" в Перник. За да направят мартеницата, децата са използвали близо 0,5 кг бяла и червена прежда, а изработването й им е отнело една седмица. В работата заедно с малчуганите са се включили и техните родители и учителките им Даниела Велчева и Вероника Божкова. "За първи път участваме в този конкурс, а идеята за модела на мартеницата и техниката на изработване е изцяло на децата"€, сподели Даниела Велчева.

Мартениците, участващи в националния конкурс ще бъдат разпродадени, а средствата ще бъдат насочени за благотворителна цел - лечение на болно дете.

1,5 метровите Пижо и Пенда ще бъдат транспортирани като колетна пратка до Перник от "Български пощи"€.

Всъщност децата от ІІ "€žв" клас са приятели на служителите от горнооряховската поща. Всяка година те се включват в конкурса на "€žБългарски пощи"€ за най-оригинално писмо до Дядо Коледа и винаги печелят награда.

 
„Направи две и дари едно от тях! Подари усмивка на дете в Коледната нощ!” ПДФ Печат Е-мейл

1Gaidarova oУчениците от 1а клас с класен ръководител Зарка Гайдарова - СУ "Вичо Грънчаров" посетиха Историческия музей в града. Взеха участие в Коледна работилница под надслов "Направи две и дари едно от тях! Подари усмивка на дете в Коледната нощ!"сръчните ръчички на малки първокласници изработиха с трепет коледни играчки и подредиха своите изделия на Коледния благотворителен базар.

 
Метър и половина писмо до Дядо Коледа изпратиха второкласниците с класен Даниела Велчева ПДФ Печат Е-мейл

s5032410 origПисмо, голямо 1,5 метра изпратиха до Дядо Коледа "Раховчетата"€ от ІІ "в"€ клас на СУ "€žВичо Грънчаров"€. Така малчуганите се включиха в конкурса на Български пощи за най-красиво писмо до добрия старец. Децата посетиха Пощенската станция в Горна Оряховица, спазиха изискванията да сложат пощенска марка от 0.65 лв. и с надежда изпратиха своята пратка. В продължение на седмица второкласниците, с помощта на своите учители изработват високия 1,5 метра Дядо Коледа. И тъй като тази година в училище децата изучават как се пише писмо, сега на практика са приложили своите знания. В голямото писмо до добрия старец всяко от децата е написало своето желание за коледен подарък.

"€žРаховчетата" от СУ "€žВичо Грънчаров"€ за втора поредна година се включват в конкурса на "Български пощи" за най-красиво писмо до Дядо коледа. Миналата година писмото им бе отличено с награда, затова тази година малчуганите са още по-амбицирани, сподели учителката им Даниела Велчева. В края на седмицата по специален начин важната пощенска пратка ще бъде транспортирана до централата на "€žБългарски пощи" в София.

 
Oтбелязваме „Седмицата на Бащата“ ПДФ Печат Е-мейл

През втората седмица на месец ноември да отбелязваме "Седмицата на Бащата"€œ. Тази година тя ще премине под мотото "Баща на място" в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

ИЗЛОЖБА "ЛЮБИМОТО НИ МЯСТО С ТАТКО"

3 ulas NedkovaIMG 2542През СЕДМИЦАТА на бащата от 07. -€“ 13.11., която тази година се проведе под мотото "Баща на място"€, учениците от ІІІ "€žа" клас с класен ръководител Ваня Недкова изненадаха своите бащи с рисунки на тема: "€žЛюбимото ни място с татко"€. Подготовката започна още предишната седмица, в която учениците разказваха за любимите места, на които ходят с бащите си. В час по изобразително изкуство те облякоха своите разкази в цветове, а на 12. 11.2016 г.€žпосветиха цял един ден на своите бащи и всички значими за тях мъже (батковци, дядовци, вуйчовци, чичовци), като ги поканиха да вземат участие във футболната среща с бащите на ІІ "€žв"€ клас.

Да бъдеш баща - заедно с тати и мъжете важни за нас

s5032344 origПрез Седмицата на Бащата татковците и другите значими за децата мъже - дядо, батко, чичо, вуйчо, могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си. Ще търсим мястото на бащите, къде всеки от нас е поставил своя баща, къде виждат себе си днешните татковци, и къде е мястото на бащите в българското общество днес.
За втора година Раховчетата-ІІв клас с класен ръководител даниела Велчева отбелязаха тази седмица, заедно със значимите за тях мъже. На 12.11.2016 г., заедно с младежите от Горнооряховски младежки парламент и ІІІ "а" клас с ръководител Ваня Недкова на СУ "Вичо Грънчаров" , се проведоха футболни срещи между деца и родители, а майките и останалите деца се забавляваха с различни спортни и забавни игри.
Игрищата в парк "Никола Панайотов" в кв. "Пролет" бяха изпълнени с много положителни емоции в съботния ден.

 


Страница 7 от 18