Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Посещение на Историческият музей в град Горна Оряховица по повод 1 ноември ПДФ Печат Е-мейл

1 DSC 0881 1Учениците от ІІ "€žА"клас с класен ръководител Зарка Гайдарова отбелязаха празника на народните будители 1 ноември с посещение на Историческия музей в град Горна Оряховица.

Децата се докоснаха до ценни експонати, разгледаха временната изложба от старопечатни книги, принадлежащи на будители от Горна Оряховица и стари ученически пособия. Учениците научиха за крепостта Раховец, интересни неща за Вичо Грънчаров, Георги Измирлиев, Елена Грънчарова.

Децата много се впечатлиха от видяното и обещаха да разкажат със свои думи най - интересното.

 
Национална седмица на четенето ПДФ Печат Е-мейл

2017 четене ВелчеваУчениците от 3 в клас с класен ръководител Даниела Велчева и тази година участват в Националната седмица на четенето. С идеята, че повишаването на грамотността е един от значимите фактори за развитие на всяко общество, ще проведат редица интересни мероприятия. Започнаха с играта "Познай приказката" заедно с малчуганите от ПГ в нашето училище. Класната им стая събра третокласниците и децата от предучилищната група. На малчуганите бяха показани откъси от български и чужди приказки. Тяхната задача бе да открият от коя приказка е откъсът. След това те поседнаха в къта за отдих и "големите" прочетоха на "малките" приказката "Червената шапчица". Техен гост бе г-жа Нели Атанасова - директор на училището, която се включи в заниманието им.
Накрая завършиха с песента за Червената шапчица и си обещаха тези четения да се превърнат в традиция.

 
„В света на квилинга“ ПДФ Печат Е-мейл

12kvilingtrПублична изява на група "€žВ света на квилинга"- по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)€“ фаза 1. Във фоайето на СУ "Вичо Грънчаров" учениците подредиха изложба от изработените през годината изделия и разказаха на своите родители за работата си през годината в клуб "В света на квилинга".

 
"Железопътните релси не са място за игра и снимки" ПДФ Печат Е-мейл

1WP 20170505 12 01 11 ProНа 05.05.2017г учениците от начален етап беседваха в Актовата зала на училището с инж. Николай Спасов, от ЖП Управление Горна Оряховица, на тема "Железопътните релси не са място за игра и снимки". Малките ученици научиха как трябва да се движат в района и по пероните на жп гарите, какво представляват гаровите съоръжения и какви опасности крият те. Г-н Спасов чрез интересна презентация заинтригува учениците и обърна специално внимание на случаи,в които деца играят, снимат се,разхождат се в района на жп съоражения и в района на жп прелезите. Целта на срещата бе да се заостри вниманието на учениците, да бъдат внимателни и отговорни по време на своите игри и забавления през предстоящите ваканционни дни.

 
Съвместна дейност на градина с училище ПДФ Печат Е-мейл

1 klas 2017 ZarkaВ СУ "Вичо Грънчаров" се проведе открита практика на тема:"Ефективна приемственост между програмната система в детската градина и новите програми в първи клас".

Госпожа Зарка Гайдарова представи час по български език в 1"€а" клас на тема:"Писане на имена."Основната цел е усвояване на знания за правописа на съществителни собствени имена.

Присъстваха учителките на подготвителната група от ДГ"€Първи юни.".€

 


Страница 9 от 22