Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
194 – годишнината от основаването на СОУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

6359875685668601901Патронният празник на СОУ "Вичо Грънчаров" започна на 10.05.2016 г. С рисунки на асфалт на тема "Моят любим герой от приказките", учениците от І - ІІІ клас отбелязаха 194-тата  годишнина от основаването на училището. Въпреки променливото време, децата създадоха чудесни илюстрации и се забавляваха от сърце. Празничното настроение продължи и на 13.05.2016 г, когато малките ученици играха любимите си спортни игри в двора на училището. Класовете на г-жа Славка Кушева и Даниела Велчева се забавляваха в парк "Христо Ботев".€Трети "а" клас , с класен ръководител Миглена Димитрова, посети традиционната изложба на творби на учениците от І до ХІ клас, подредени в Художествена галерия "Недялко Каранешев". Малките първокласници също се насладиха на изкуството на големите каки и батковци. Г-жа Татяна Георгиева и трети "б" клас посетиха историческия музей, за да се запознаят с миналото на своя роден град и живота на Вичо Грънчаров.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/4731-2016-05-13-09-40-56.html

 
С финалисти на „Математика без граници” ПДФ Печат Е-мейл

111математика без IMG 2375Състезанието "Математика без граници"се провежда в няколко кръга - есен, зима, пролет и финал през юли в град Несебър. То е международно и в него участват ученици от България, Русия, Беларус, Казахстан, Турция, Молдова, Узбекистан, Мексико. Всеки кръг от турнира се провежда с тест за всяка група с продължителност за решаването му 60 минути.

 За финалния кръг в Несебър от 1 до 3 юли се класираха Стефан Попов от 4 "а" клас , Светлозара  Колева от 3 "а" клас.

 Желаем им достойно представяне!

 
Оn-line четене с приятелите от Разград ПДФ Печат Е-мейл

1Velcheva 20160427 114622За десета година ББИА стартира Маратон на четенето в периода от 2 април - Международен ден на детската книга и 23 април -Международен ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите - носители на непреходните ценности в човешката история и култура. Кампанията е насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата. Целта е да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин.

Раховчетата от І "в" клас осъществиха виртуална среща с приятелчетата си от І "а" клас на СОУ "Xристо Ботев" гр. Разград. Заедно пяха и четоха произведения за деца.

Преди да се разделят си пожелаха Светли Великденски срещи и си обещаха много скоро отново да "се видят" и да четат заедно.

 
Заедно да покажем на децата , че четенето е прекрасно! ПДФ Печат Е-мейл

111 cheteneDSCI3506 1С инициативата "Деца четат на деца" учениците от 4 "А" клас с класен ръководител Зарка Гайдарова откриха тазгодишния "Маратон на четенето 2016" . Няколко деца посетиха ПДГ към училището и прочетоха любими приказки на малчуганите.

За 4 "А" клас четенето на книги е прекрасно, то е омагьосващо и невероятно, изпълва ни с въодушевление, помага ни по-добре да разбираме света- споделиха Виктория, Александрина и Никол. Поля, Силвия, Стефани и Пламена казаха ,че докато четат те се забавляват и по-добре узнават истината за живота.

Малчуганите останаха много доволни от срещата с по-големите си приятели и им пожелаха до нови срещи! Четенето продължава...

 
„По – различният час – часът на книгата.“ ПДФ Печат Е-мейл

"По - различният час - часът на книгата." - под това мото премина часът по български език SAM 4079и литература за учениците от IV "б"клас с класен ръководител Славка Ивановаот СОУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица. Това беше едно кратко, но много емоционално и наситено с различни дейности пътешествие в невероятния свят на книгите, посветен на дните на книгата. За по - приятната атмосфера допринесе изложбата от рисунки, изобразяващи любими литературни герои, корица на любима книга.

Разделени в 4 отбора, четвъртокласниците преминаха през няколко кръга, в които мобилизираха знания и колективен дух и се справиха отлично с изпитанията. Първият кръг включваше откъс от изучено литературно произведение, на което да посочат заглавието и автора. Последва авторова кръстословица с имена на литературни творци, изучавани през годините, а след успешното й попълване откриваха и прочитаха на другите отбори интересни факти от биографиите на Иван Вазов, Елин Пелин, Ангел Каралийчев и Ран Босилек. В останалите кръгове подреждаха пословица и посочваха подходяща към нея приказка; подреждаха пъзел от известна приказка с посочване на заглавие и автор; отговор на въпрос от друг отбор и последният кръг - рецитиране на стихотворение. В края на часа силите бяха изравнени, а всички участници получиха заслужени награди.

Учениците харесаха този по различен час, останаха удовлетворени и обогатени с надежда, че сме станали още по добри приятели с книгите и поеха към училищната библиотека.

 


Страница 9 от 18