Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
Учител-будител във виртуалното пространство ПДФ Печат Е-мейл

1-S5030144 resizeИнициативата „Учител-будител във виртуалното пространство” се проведе за пета поредна година в периода от 1 ноември (Деня на народните будители) до 1 декември. „Учител-будител във виртуалното пространство 2014“ е кампания за провеждане на занятие, посветено на интернет-преживяванията на децата и младежите. Тя е първото от поредица събития, които Националният център за безопасен интернет организира в рамките на подготовка за отбелязване на Международния ден за безопасен интернет на 10 февруари 2015 г.

sertifikat VelchevaВ кампанията се включиха Раховчетата от ІV „в“ клас заедно с класния си ръководител Даниела Велчева. В часа на класа те проведоха урок на тема „Нашите правила в интернет“, чийто фокус бяха правилата за онлайн безопасност и по-точно правилата, които учениците сами създадоха и одобриха като клас. Споделиха своите основни интереси и занимания в мрежата, разгледаха казуси със случки с деца в мрежата, с  най-важните правила за безопасно сърфиране.

Разговорът за правилата в интернет е важен, защото той показва на децата и младите хора, че виртуалното пространство е част от нашия, човешкия свят и ние сме ежедневните главни герои в него. Той показва на учениците, че те имат възможността да управляват това, което им се случва в Мрежата. От друга страна, класната стая е чудесно място за обсъждане какво правим в интернет и как да се чувстваме в безопасност . 

На 22 декември Раховчетата получиха от Националния център за безопасен интернет  благодарности за участието в кампанията, както и много подаръци – магически кубчета, които се разгръщат и разказват истории в интернет, образователни настолни игри „Флашко в страната на спамчетата”, стикери на БЛОБ (Българска линия за онлайн безопасност).

 
Hа светлия християнски празник Въведение Богородично ПДФ Печат Е-мейл

21-IMG 1108Искам да съм мъничък вълшебник,

за да мога с пръчица в ръка

да създам магически учебник,

който се нарича "Доброта"!

С тези прекрасни думи започна вечерта, посветена на доброто и светлия християнски празник Въведение Богородично, на учениците от  IVб клас с класен ръководител Емилия Димитрова. С песни и стихотворения децата разказаха за проекта, по който работят тази учебна година „Добрите обноски“. А те се възпитават от семейството през училището и в обществото.

Особено място бе отделено на ролята на семейството и книгите при възпитанието на децата в доброта. Майката на Ралица, Даниела Рашкова, прочете откъс от любимата си книга „ Пипи Дългото чорапче“, а баба Милка, баба на четвъртокласника Михаел, разказа за традициите на християнския празник. Заедно с изпълнителите от фолклорна група „Здравец“ поздравиха всички присъстващи с няколко народни песни и им пожелаха много здраве, любов и благоденствие в семействата. Както е българската традиция за този ден,  празникът завърши с разчупване на питка

21-2IMG 1133

 
Художници, участници в ХV-то издание на пленер „Живописатира”, на гости в СОУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

за сайта-IMG 0910Марина Прюфер от Берлин-Германия и Костел Паун от Рошиори де Веде-Румъния, участници в ХV-то издание на пленер „Живописатира“, посетиха СОУ „Вичо Грънчаров“. Художниците разгледаха изложба на ученици от училището и се срещнаха с участниците в група по проект УСПЕХ - Клуб „Млад журнарлист - Лъвски сърца” с ръководител Ваня Недкова.

На своите гости малките журналисти разказаха за работата в клуба и подариха вестници за спомен. Художниците се отблагодариха с автографи, а Костел Паун подари своя картина на клуба.

 Всички се разделиха с пожелания за нови срещи.

 
Приятелството в личния свят на нашите ученици заема важно място ПДФ Печат Е-мейл

„Приятелството в моя свят” е темата на конкурса, който местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за пореден път обяви по случай Международния ден на приятелството – 9 юни. Сред наградените участници са:

Преслав Кушев от IIIб клас – „Специална награда” за литературно творчество, Преслава Георгиева  от IIIб клас – II място и Александър Славев от IIIб клас – III място клас за рисунка във възрастова група I-IVклас.  С „Поощрителна награда за участие” са оценени рисунките на нашите ученици Ваня Косева, Мартина Петрова, Йоана Тодорова, Паолина Караиванова и Йоан Кочев. И тъй като успехът е винаги там, където заедно и с приятелски чувства работят учениците и техните учители, комисията, с председател заместник-кметът Йорданка Кушева, със специални грамоти за висок професионализъм при работа с деца  награди и началните учители-ръководители Славка Иванова и Миглена Димитрова. Искрено се надяваме на  устойчивите нагласи за разбиране на другите хора, сътрудничеството, подкрепата, уважението и толерантността в нашето ежедневие.

Gramota- Miglena

Gramota- iSlavka

 
"Награди от конкурсите "Заедно в XXI век" и "Зелената планета" ПДФ Печат Е-мейл

 За участие в МЕЖДУНАРОДЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ЗАЕДНО В ХХІ ВЕК“ 2014 г.учениците и учителите от СОУ”Вичо Грънчаров отново имат  престижни награди:

1-uxgy 009ПОЕЗИЯ

Първа възрастова група

1 - 4 клас

Отличени

-Георги  Кръстев – СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

Поощрителна награда:

2-uxgy 0032-uxgy 004-Ивелина  Николова – СОУ Вичо Грънчаров“,

гр. Горна Оряховица

-Мартина  Костадинова - СОУ „Вичо Грънчаров“,

гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Грамота ЙоанаПРОЗА

Първа възрастова група

1 - 4 клас

Поощрителна награда

-Йоана Николаева Генкова – СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

2 Kremena uxgy 0073 Nevjanka-uxgy 008    1 Vanja-uxgy 006         ОТЛИЧЕНИ УЧИТЕЛИ - КОНСУЛТАНТИ

17.Ваня Недкова

18.Кремена Витанова

19.Невянка Личева 

 

За участие в  НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС
„ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА - 2014“

награди-SANY0194ІІІ Раздел „Живот на горите и съдби на хората“ - литературен конкурс

Поезия

Първа възрастова група

1 - 4 клас

I награда

Теодора Андонова – 4 а клас, 8 СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

1 tatjana-uxgy 005Наградени педагози – консултанти

-Татяна Георгиева - СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

 

Награждаване бе на 17.06.2014 г.  /вторник/ в 11,00 ч. в голямата зала на Руския културно-информационен център,гр. София, ул. „Шипка“ № 34


 


Страница 9 от 15