Начало Начално образование и ПГ

Начален курс и ПДГ
"Награди от конкурсите "Заедно в XXI век" и "Зелената планета" ПДФ Печат Е-мейл

 За участие в МЕЖДУНАРОДЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ЗАЕДНО В ХХІ ВЕК“ 2014 г.учениците и учителите от СОУ”Вичо Грънчаров отново имат  престижни награди:

1-uxgy 009ПОЕЗИЯ

Първа възрастова група

1 - 4 клас

Отличени

-Георги  Кръстев – СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

Поощрителна награда:

2-uxgy 0032-uxgy 004-Ивелина  Николова – СОУ Вичо Грънчаров“,

гр. Горна Оряховица

-Мартина  Костадинова - СОУ „Вичо Грънчаров“,

гр. Горна Оряховица, обл. Велико Търново

Грамота ЙоанаПРОЗА

Първа възрастова група

1 - 4 клас

Поощрителна награда

-Йоана Николаева Генкова – СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

2 Kremena uxgy 0073 Nevjanka-uxgy 008    1 Vanja-uxgy 006         ОТЛИЧЕНИ УЧИТЕЛИ - КОНСУЛТАНТИ

17.Ваня Недкова

18.Кремена Витанова

19.Невянка Личева 

 

За участие в  НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС
„ЗЕЛЕНА ПЛАНЕТА - 2014“

награди-SANY0194ІІІ Раздел „Живот на горите и съдби на хората“ - литературен конкурс

Поезия

Първа възрастова група

1 - 4 клас

I награда

Теодора Андонова – 4 а клас, 8 СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

1 tatjana-uxgy 005Наградени педагози – консултанти

-Татяна Георгиева - СОУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица

 

Награждаване бе на 17.06.2014 г.  /вторник/ в 11,00 ч. в голямата зала на Руския културно-информационен център,гр. София, ул. „Шипка“ № 34


 
Маратон на четенето ПДФ Печат Е-мейл

Maraton an cheteneto1Маратонът на четенето се провежда в периода 2-23 април. По повод Международния ден на книгата – 2 април, Асоциация „Българска книга“ откри Национална кампания за насърчаване на четенето сред най-малките.

 „На рождената дата на Андерсен, 2 април, в цял свят се празнува Международният ден на детската книга. Кампанията е насочена към децата от детските градини и началния курс на обучение в училищата. Целта е да се създаде интерес и да задържи вниманието върху вълшебния свят на детската литература по атрактивен и забавен за децата начин. Мисията на Асоциация „Българска книга“ е да насърчи четенето сред децата и юношите и да алармира обществото за негативните тенденции, свързани с грамотността и липсата на връзка между книгите и децата. Активностите са подкрепени от популярните личности на България в акция „Известните българи четат на деца“.

Maraton an cheteneto2Раховчетата от ІІІ „в“ клас бяха  подкрепени от зам. кмета на Община Горна Оряховица  г-жа Йорданка Кушева и г-жа Невянка Личева - помощник директор на СОУ „Вичо Грънчаров“, които  бяха техни гости.

Заедно с Ботевчетата от ІІІ „а“ клас на СОУ „Христо Ботев“ в Разград те проведоха съвместно четене на "Патиланци" от Ран Босилек. Отново осъществиха скайп връзка по време, на която се запознаха с писателя Ран Босилек и неговите произведения. Четоха откъси от "Патиланци". Заедно с тях четоха и госпожа Кушева и госпожа Личева. В края на връзката им с помощта на  Bee-Bot Мая, провериха какво са запомнили от прочетеното.

Ran bosilek

Ran bosilek 2Преди да се разделят се поздравиха с настъпващите светли празници и си пожелаха следващата им оn-line среща да осъществи много скоро

 
Седмица на детската книга и изкуствата за деца ПДФ Печат Е-мейл

cheteneУчениците от 1 а клас с ръководител Миглена Димитрова, изучили вече всички букви,  в седмицата на детската книга посетиха за първи път училищната библиотека. Разговаряха за книжките в библиотеката и ползите от тях. Pазбраха разликата между библиотека и книжарница. Получиха своите читателски картони и „молбата на книгата”. Зададоха много въпроси и обещаха да водят своите читателски дневници през лятото.

продължава>
 
Новости в преподаването ПДФ Печат Е-мейл

pchelaРаховчетата от ІІІ „в“ клас имат нов и необикновен приятел – пчелата робот Bee –Вot. С нея те ще учат докато се забавляват и ще се забавляват докато учат.

Bee-Bot- е програмируема играчка, която ще бъде гостенка в часовете им, а и в междучасията.

Мая( както я  нарекоха децата ) ще се труди само след правилно зададени команди от самите деца . Затова те  трябва добре да  знаят таблицата, частите на речта, години от историята и още мноооого , мноооого  неща. Действията на робота-пчела могат да бъдат програмирани така, че той да извършва определени движения. Задачите, които изпълняват всички учащи, разполагащи с Bee-Bot, са придвижване до определено място – цел върху предварителна разчертана мрежа от квадрачета . Тези макар и стандартни задачи могат да бъдат и творчески, ако се въвлече детето или ученика в дейности по създаване на пана с изображения, свързани с учебните програми по предмети и/или направления, както и с измисляне на нови задачи.

Днешните деца са модерни , имат различни потребности , трудно се  приковава вниманието им само с маркер и звънец, затова новостите в образованието все повече навлизат в часовете на Раховчетата .

Роботът спомага развитието на пространствена ориентация и познавателните умения на децата, които имат още една причина да идват с желание и удоволствие на училище.

Първите опити за работа с Мая бяха свързани със знанията по Човекът и обществото, където Раховчета успешно отвеждаха пчеличката до години, владетели и събития свързани с нашата история. Всички се надпреварваха да и зададат задача, която тя да изпълни.

 
НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА "ЗНАМ И МОГА" ЗА УЧЕНИЦИ ОТ ЧЕТВЪРТИ КЛАС В ГРАД ЛОВЕЧ, НА 28.03.2014 - 29.03.2 ПДФ Печат Е-мейл

znam i mogaНационалната олимпиада се проведе в писмена форма чрез решаване на 12 задачи предимно със свободен отговор. В тях бяха включени теми от всички изучавани предмети, както и от областта на екологичното и здравното образование, защита от бедствия и аварии, реагиране в критични ситуации, безопасност на движението.
         Представител на  СОУ „Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица беше Ивайло Христов Христов от  IV „а” клас, който се класира на I място в областния кръг и с това заслужи участие в националнaта надпревара. Там Иво завърши тридесет и седми от 55 участници.

 


Страница 9 от 14